Vejr

Her er de vådeste steder i Danmark

Siden 1. marts har regnen silet ned over Danmark - og enkelte steder i landet er der nu faldet næsten 90 millimeter regn.

Efter en februar, der sluttede med forrygende forårsvejr, skiftede vejret markant karakter ved overgangen til kalenderforåret.

Radar - nedbør i Danmark lige nu

Se radar for nedbør i hele Danmark i form af regn, sne eller slud. Vores online vejrkort viser, hvordan nedbøren har bevæget sig de seneste tre timer. Få en prognose for, hvor vejret er på vej hen. 

Se vores nedbørsradar her

Siden da har vejret været meget mere efterårsagtigt end forårsagtigt, og i særdeleshed har måneden indtil videre gjort sig bemærket med usædvanlig meget regn og blæst.

Det viser de tørre tal, som altså slet ikke er så tørre, også med al tydelighed.

I en normal marts falder der i løbet af månedens 31 dage i alt 46 millimeter regn. Til og med onsdag morgen er der dog faldet 65,1 millimeter, hvilket er 41 procent mere, end vi normalt kan forvente i hele måneden.

Regnmængderne er dog ikke ligeligt fordelte, så nogle steder har man fået væsentligt mere end 65 millimeter, mens man andre steder er sluppet en smule mere tørskoet gennem måneden.

Vådest i Jylland

Alt i alt er der faldet mest regn i Jylland, hvilket hænger sammen med, at de fronter som giver os nedbør, er kommet fra vest, og derfor har haft mest intensitet over de vestlige egne.

Men selv i Jylland er der store lokale forskelle i de samlede nedbørsmængder.

Vådeste kommuner pr. 13. marts 2019.

TV 2 Vejret har derfor kigget på nedbørstallene for hver enkelt kommune i Danmark på baggrund af tal fra DMI. 

Her viser det sig, at det er i Billund Kommune, at der har været hårdest brug for gummistøvlerne indtil videre i marts.

Til og med onsdag morgen er der i alt faldet 89,9 millimeter regn i kommunen, mens Vejle Kommune kommer ind på en våd andenplads med i alt 87,3 millimeter regn.

På en delt tredjeplads finder vi Herning og Holstebro kommuner, hvor måneden indtil videre har kastet 83,4 millimeter regn af sig.

Derudover regner det fortsat onsdag, og allerede torsdag vil et nyt regnvejr brede sig ind over Danmark, hvilket vil kunne bringe nedbørsmængderne op på over 100 millimeter for de ovennævnte kommuner.

Regnen bare siler og siler ned i marts...

Tørrest på Samsø

Selvom det har regnet i hele landet, så er steder i Danmark, hvor man er sluppet mere nådigt fra den silende marts-regn.

Det tørreste sted i landet er i øjeblikket Samsø, hvor der 'kun' er faldet 37,4 millimeter i perioden 1.-12. marts.

Med prognoser der viser, at der fortsat vil komme masser af regn de kommende dage, kan marts meget vel ende med at blive den vådeste af sin slags siden 1873, hvor de landsdækkende nedbørsmålinger begyndte.

Du kan altid følge regnvejr over Danmark ved at benytte radaren på TV 2 Vejrets hjemmeside.