Vejr

Trods tør start - udbredt regnvejr rammer Danmark

Det kommer til at regne i hele landet i løbet af tirsdag.

Mandag fik vi et kortvarigt pusterum mellem de mange regnvejr i marts. Glæden over det smukke solskinsvejr skal dog ikke vare længe, for allerede tirsdag morgen nærmer et regnvejr sig Danmark fra vest.

Radar - nedbør i Danmark lige nu

Se radar for nedbør i hele Danmark i form af regn, sne eller slud. Vores online-vejrkort viser, hvordan nedbøren har bevæget sig de seneste tre timer. 

Se vores nedbørsradar her

Synderen er et kraftigt stormlavtryk mellem Island og De Britiske Øer, som sender fronter med udbredt regn og kraftig blæst i retning mod Danmark.

I løbet af tirsdag morgen vil det begynde at regne i den vestlige del af Jylland, og herfra breder regnen sig videre mod øst.

Vejrkort tirsdag klokken 13.

Ved middagstid vil regnen være nået til Fyn, og fra sidst på eftermiddagen vil det også regne på hele Sjælland. Bornholmerne får dog først regnvejret at mærke ud på aftenen.

Kan gå over i slud og tøsne

I takt med at regnvejret breder sig ind over Jylland, kan regnen en overgang gå over i slud eller måske endda tøsne, da der fortsat strømmer koldere luft op over Danmark fra syd først på dagen.

Det kan ikke udelukkes, at en del af tøsneen i en periode kan lægge sig på jorden, men der bliver ikke tale om store mængder eller lang tid med snedække.

Jo længere østpå nedbøren kommer, jo mere af den vil falde som regn.

Vindstød af hård kuling

Samtidig med at regnen falder, vil det også blæse op fra syd, og ved kyster med pålandsvind kan vinden nå kulingstyrke med vindstød af hård eller måske stormende kuling.

Inde over land bliver det mindre blæsende, men her kan vindstødene fortsat nå kulingstyrke.

Vejrkort tirsdag klokken 18.

Da vinden kommer fra syd, kan det muligvis medføre restriktioner på de store broer i dagens løb.

Drivvåd marts

Til og med tirsdag morgen er der på landsplan faldet 49,4 millimeter regn i marts. Det er allerede tre millimeter mere, end der normalt falder på en normal marts, og med dagens regnvejr in mente vil der bare det kommende døgn kunne falde omkring ti millimeter på landsplan.

Da der derudover er udsigt til endnu flere regnvejr de kommende dage, kan nedbørsrekorden for marts blive alvorligt udfordret.

Den lyder på 100 millimeter og blev sat tilbage i 1978.

Du kan som altid følge nedbøren ved at se radaranimationen på TV 2 Vejrets hjemmeside.