Vejr

Fik du nydt forårsdagen? Nu venter regn og rusk

Et lavtryk bringer regn og rusk ind over Danmark fra tirsdag.  Niels Rydahl Jensen / Privatfoto

Et lavtryk sender surt efterårsagtigt vejr med mulig nedbørsrekord ind over Danmark.

Radar - nedbør i Danmark lige nu

Se radar for nedbør i hele Danmark i form af regn, sne eller slud. Vores online-vejrkort viser, hvordan nedbøren har bevæget sig de seneste tre timer. 

Se vores nedbørsradar her

Mandag har budt på flot, klart forårsvejr, men allerede tirsdag bliver vejret efterårsagtigt igen. Der er regn og rusk i prognoserne. Det fortæller meteorolog ved TV 2 Vejret Sebastian Pelt.

I den østlige del af landet kan tirsdag godt nok starte pænt, men allerede om formiddagen breder regnen sig fra vest. Samtidig vil det blæse kraftigt op fra syd.

- Kombinationen af kraftig blæst, regn og temperaturer på tre til fire graders varme vil få det til at føles koldt at færdes udendørs, siger Sebastian Pelt.

Regn på regn på ...

Når det efterårsagtige vejr gør sit indtog, markerer det samtidig begyndelsen på en periode med mange regnvejr, hvor det vil regne flere timer ad gangen flere gange i træk.

- Holder prognoserne vand, kan marts være på vej mod ny nedbørsrekord. Det kræver, at vi rammer 100 millimeter rent, fortæller Sebastian Pelt.

Indtil nu har vi fået 49 millimeters nedbør i marts.  

Hent TV 2 Vejrets app

TV 2 Vejrets app giver dig konstant et opdateret overblik. Du kan hente den her. Linket virker både til android og iPhone.

HENT APP'EN HER

Lavtryk ind fra vest

- Jeg håber, at folk har nydt vejret i dag, for det skifter i morgen, når et nyt lavtryk sender fronter med regn og blæst ind mod landet. I Vestjylland kommer det allerede ind om morgenen, siger Sebastian Pelt og fortsætter:

I den østlige del starter dagen pænt, men det er en stakket frist, når fronterne kommer ind fra vest.