Vejr

30,2 meter per sekund - vindstød af stærk stormstyrke har ramt Danmark

Kraftigste vindstød siden lørdag middag. Nordjylland blev ramt først på eftermiddagen, mens resten af landet fik de kraftige vindstød til aften og hen over natten til søndag. TV 2 Vejret

Det var et lille lavtryk, som gav de kraftige vindstød.

Væk var det det meste af nattens kraftige blæst, da søndagsmorgensolen kastede sine første stråler over en ny dag.

Det har ellers været en noget rå omgang blæst det sidste døgns tid, hvor store dele af Danmark er blevet ramt af vindstød af stormstyrke.

Mest blæsende var det ved den jyske vestkyst, hvor man ved Blåvandshuk målte det højeste vindstød på 30,2 meter per sekund klokken 23.30. Det er stærk storm. 

I middelvinden, som er et gennemsnit over de ti minutter op til 23.30, var der stormende kuling med 23,3 meter per sekund.

Lavtryk trak hen over landet

Mens nordjyderne fik et forudgående blæsevejr først på eftermiddagen lørdag, var det et lille skotsk lavtryk, som gav vindstød i resten af landet lørdag aften og natten til søndag.

Lavtrykket begyndte sit liv mellem Skotland og Shetlandsøerne lørdag morgen og satte sig om formiddagen i bevægelse hen over Nordsøen mod Danmark.

Klokken 19.20 fik man det første vindstød af stormstyrke ved Blåvandshuk, og siden forplantede vindstød sig støt og roligt hen over Fyn, Sjælland og Falster og nåede til sidst Bornholm.

Ved Hammer Odde Fyr på Bornholm ramte det sidste stormstød klokken 04.40.

Vinden løjer af og bliver efterhånden ret svag de fleste steder søndag eftermiddag.