Vejr

Mere regn på vej - her skal du huske paraplyen fredag morgen

Flere steder i landet vil det regne fredag morgen.

Som om vi ikke havde fået regn nok, så er der endnu mere på vej.

Til og med torsdag eftermiddag er der på landsplan faldet i alt 38,3 millimeter regn i marts – og det nærmer sig de 46 millimeter, der normalt falder i hele marts.

Kraftig regn og skybrud

  • Kraftig regn er, når der falder mere end 24 mm regn over en periode på maximalt seks timer
  • Skybrud er, når der falder mere end 15 mm regn over en periode på maximalt 30 minutter
  • Kraftig regn og i særdeleshed skybrud kan give anledning til oversvømmede kældre, viadukter og andre lavtliggende områder samt risiko for akvaplaning.

Kraftig regn og især skybrud er ofte forårsaget af tordenbyger. Ved at tælle antallet af sekunder imellem lynet og tordenbraget kan du regne dig frem til, hvor langt væk fra dig lynet slog ned.

Mens regnen slipper Nordjylland i løbet af torsdag aften, venter der nye forsyninger af regn i Nordsøen, som i nattens løb vil bevæge sig ind over Danmark fra vest.

Det vil i første omgang give regn og byger i Jylland, som hastigt breder sig videre mod øst, så hele landet i nattens løb bliver ramt af regn i perioder.

Fredag morgen vil regnen befinde sig over de østlige egne, og bor man eksempelvis i Hovedstadsområdet, må man forberede sig på en cykeltur, der kan blive ganske våd.

Samlet set kan man forvente mellem én og seks millimeter regn.

Nedbør fra torsdag aften og frem til fredag middag.

Længere mod vest vil det begynde at klare op, og her vil solen efterhånden titte frem.

Opklaring til hele landet

I løbet af fredag formiddag breder opklaringen sig til en større del af landet, og alle kan se frem til en pæn fredag eftermiddag med en del solskin.

Det bliver dog samtidigt særdeles blæsende med hård til stormende kuling ved kysterne og vindstød, der kan nå stormstyrke.

Om formiddagen kan vindstødene over den nordvestlige del af Jylland sågar nå stærk storm med cirka 30 meter per sekund.

I weekenden venter der endnu mere regn.