Vejr

Strandvejr i Storbritannien, da temperaturen nåede over 20 grader

Der er sat ny varmerekord for vintertemperaturer i Storbritannien.

Mens vi i Danmark taler vi om usædvanligt forårsvejr, taler man om sommervejr på den anden side af Nordsøen. Søndag slog man varmerekord i Wales, og i går blev rekorden for højeste vintertemperatur i hele Storbritannien slået.

Tre steder i Storbritannien nåede man op over 20 grader, hvilket fik Met Office, det britiske meteorologiske institut, til at sende et tweet ud med den nye rekord. Trawsgoed i Wales har nu rekorden for højeste februar-temperatur med 20,6 grader. I Gogerddan, der også ligger i Wales, målte man 20,1 grader.

Det var netop den målestation, som slog rekorden for Wales i forgårs - og så igen i går. 

London kom også op over de magiske 20 grader. Northolt, der ligger i det vestlige London, viste 20,4 grader, hvilket fik byboerne ud i parkerne. 

Det er store dele af Vesteuropa, som i øjeblikket oplever usædvanligt varmt vintervejr. I Düsseldorf i Tyskland nåede man 19,2 grader i går og Gilze-Rijen i Holland viste termometret 19,1 grader.

Det varme vejr fortsætter i dag, hvor man igen kan komme ud og nyde den usædvanlige varme. Vejret minder mere om sommer end vinter i Vesteuropa. Foråret er i hvert fald begyndt.