Vejr

Danmark er i smørhullet med solskin - nabolandene får masser af regn

Vejret i Danmark er bedre end i vores nabolande og langt bedre end i Grækenland og Italien.

Forårsstemning med solskin og fuglefløjt fortsætter ind i den nye uge. Det holder tørt i Danmark de kommende fem dage, og alle eftermiddage bliver varme nok til, at man kan smide jakken.

Der er ikke grund til at være misundelig på øboerne i Middelhavet. De græske øer, Cypern, Malta og Sicilien får masser af regn. Nogle steder over 50 millimeter og der bliver god brug for en jakke. Til tider er en regnjakke måske ikke engang varm nok. 

Samlet mængde nedbør (regn og sne) fra mandag morgen til lørdag aften

Grafikken, der viser den samlede mængde nedbør de næste fem dage, viser, at Danmark har noget af Europas mest stabile vejr. Danmark ligger som kernen i et smørhul sammen med Sydsverige, Nordtyskland og Polen.

Sydøstnorge ligger også i tørvejr, mens man i det nordlige i Norge kan forvente over 50 millimeter nedbør i form af sne og regn. Sydeuropa og i særdeleshed Grækenland og Italien kan forvente en våd uge ni, mens det ser både varmere og mere tørt ud i Spanien.

Årsagen til det stabile vejr er et højtryk lige syd for Danmark, som sørger for lavtryk og fronter holdes væk. Ikke engang en enkelt regnbyge kan det blive til.

Prognose for i dag mandag

Højtrykket kan ikke holde al fugtighed væk. Særligt i morgentimerne kan der være tåge, og lavthængende skyer vil til tider også genere forårsfornemmelsen. Femdøgnsskemaet viser med al tydelighed, at vejret er bedre end normalt ved månedsskiftet mellem februar og marts.

Femdøgnsskema fra tirsdag 26. februar til lørdag den 2. marts.

I videoen øverst i artiklen kan man se, at højtrykket syd for Danmark langsomt vil trække væk. Det åbner for, at der fra på søndag kan trække fronter ind over Danmark fra vest. Om det sker allerede søndag eller om det bliver lidt senere, er fortsat usikkert. 

Prognose for på søndag. Prognosen seks dage frem er usikker, men Danmark er ikke længere "beskyttet" af et højtryk, så fronter med regn har igen mulighed for at ankomme.