Solrig og forÄrslun weekend i vente

16x9
BlÄ himmel over BogÞ MÞlle (Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix). Foto: Liselotte Sabroe / Ritzau Scanpix

Vinterens sidste weekend bliver forÄrsagtig med sol og over ti grader, men ogsÄ med morgenfrost.

Weekendvejret vil opleves meget forskelligt, alt efter hvor i Danmark man befinder sig. PÄ Bornholm mÄ man bÄde i dag og lÞrdag nÞjes med temperaturer lige over frysepunktet, mens der bliver forÄrsfornemmelser i de Þvrige landsdele.

Observationer af temperaturer fredag morgen klokken syv.
Observationer af temperaturer fredag morgen klokken syv. Foto: GRAFIK / TV 2 Vejret

Fredag morgen er begyndt med let frost, og vejdirektoratet melder om glatte veje i HolbĂŠk. Mange er stĂ„et op til overskyet vejr, men det klarer op, og de fleste vil opleve ret klart vejr med plads til solskin i eftermiddag.

ØstsjĂŠlland har solskin fra morgenstunden, men Ăžst for StorebĂŠlt mĂ„ man nĂžjes med to til fire graders varme trods de mange solskinstimer i dag.

Prognose i dag klokken 14.
Prognose i dag klokken 14. Foto: GRAFIK / TV 2 Vejret

I Jylland vil det ogsÄ klare noget op, og termometrene vil mange steder ende pÄ fire til seks grader. Med ret klart vejr vil vi igen den kommende nat fÄ frostvejr mange steder i landet.

Prognose lĂžrdag klokken syv.
Prognose lĂžrdag klokken syv. Foto: GRAFIK / TV 2 Vejret

LÞrdagen begynder sandsynligvis med meget smukt vejr. Luften er tÞr, sÄ selvom det er frost, vil der ikke sÊtte sig sÊrligt meget rim pÄ veje eller bilruder. LÞrdagen bliver generelt smuk - nogle steder med klar blÄ himmel, andre steder med slÞret solskin. Det vil sige hÞjthÊngende skyer, der gÞr himlen mÊlkehvid. Der skrues lidt op for varmen med fem til otte grader i Jylland og cirka fem grader til Þerne.

Prognose lĂžrdag klokken 15.
Prognose lĂžrdag klokken 15. Foto: GRAFIK / TV 2 Vejret

SÞndag morgen vil temperaturen ligge lige omkring frysepunktet, men i lÞbet af dagen vil den stige til mellem syv og ti grader. Bornholm er prÊget af den kÞlige ØstersÞ og fÄr derfor lidt lavere temperaturer end resten af landet.

Prognose sĂžndag klokken 14.
Prognose sĂžndag klokken 14. Foto: GRAFIK / TV 2 Vejret

SÞndag vil der en overgang vÊre lidt flere skyer end lÞrdag, men igen er de fleste skyer i ret stor hÞjde. Derfor bliver oplevelsen, at vejret er ganske godt de fleste steder. I Nordjylland kan skyer i lavere hÞjde dog drille i perioder. Samlet smager vinterens sidste weekend dog i hÞj grad af forÄr.