Solrig og forårslun weekend i vente

16x9
Blå himmel over Bogø Mølle (Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix). Foto: Liselotte Sabroe / Ritzau Scanpix

Vinterens sidste weekend bliver forårsagtig med sol og over ti grader, men også med morgenfrost.

Weekendvejret vil opleves meget forskelligt, alt efter hvor i Danmark man befinder sig. På Bornholm må man både i dag og lørdag nøjes med temperaturer lige over frysepunktet, mens der bliver forårsfornemmelser i de øvrige landsdele.

Observationer af temperaturer fredag morgen klokken syv.
Observationer af temperaturer fredag morgen klokken syv. Foto: GRAFIK / TV 2 Vejret

Fredag morgen er begyndt med let frost, og vejdirektoratet melder om glatte veje i Holbæk. Mange er stået op til overskyet vejr, men det klarer op, og de fleste vil opleve ret klart vejr med plads til solskin i eftermiddag.

Østsjælland har solskin fra morgenstunden, men øst for Storebælt må man nøjes med to til fire graders varme trods de mange solskinstimer i dag.

Prognose i dag klokken 14.
Prognose i dag klokken 14. Foto: GRAFIK / TV 2 Vejret

I Jylland vil det også klare noget op, og termometrene vil mange steder ende på fire til seks grader. Med ret klart vejr vil vi igen den kommende nat få frostvejr mange steder i landet.

Prognose lørdag klokken syv.
Prognose lørdag klokken syv. Foto: GRAFIK / TV 2 Vejret

Lørdagen begynder sandsynligvis med meget smukt vejr. Luften er tør, så selvom det er frost, vil der ikke sætte sig særligt meget rim på veje eller bilruder. Lørdagen bliver generelt smuk - nogle steder med klar blå himmel, andre steder med sløret solskin. Det vil sige højthængende skyer, der gør himlen mælkehvid. Der skrues lidt op for varmen med fem til otte grader i Jylland og cirka fem grader til øerne.

Prognose lørdag klokken 15.
Prognose lørdag klokken 15. Foto: GRAFIK / TV 2 Vejret

Søndag morgen vil temperaturen ligge lige omkring frysepunktet, men i løbet af dagen vil den stige til mellem syv og ti grader. Bornholm er præget af den kølige Østersø og får derfor lidt lavere temperaturer end resten af landet.

Prognose søndag klokken 14.
Prognose søndag klokken 14. Foto: GRAFIK / TV 2 Vejret

Søndag vil der en overgang være lidt flere skyer end lørdag, men igen er de fleste skyer i ret stor højde. Derfor bliver oplevelsen, at vejret er ganske godt de fleste steder. I Nordjylland kan skyer i lavere højde dog drille i perioder. Samlet smager vinterens sidste weekend dog i høj grad af forår.