Tirsdag har sol og skyer byttet plads - her får man pænest vejr i længst tid

16x9
Der kommer skyer i løbet af tirsdag - men især mod øst bliver det pænt vejr. Arkivfoto. Foto: Ole Hougaard / Privatfoto

Dagen starter dog med klart vejr mange steder.

Hvor man mandag havde smukt vejr fra morgenstunden i den vestlige del af landet, skulle man vente betydeligt længere i den østlige del af Danmark, førend februarsolen fik lov til at boltre sig på himlen.

Som rosinen i pølseenden levede 'solskinsøen' Bornholm ikke op til sit navn mandag, da solen først kom til syne lige inden solnedgang.

Heldigvis bliver sol og vind fordelt nogenlunde lige - så tirsdag er rollerne byttet om.

Skyer fra en varmfront over Nordsøen, breder sig i dagens løb mod øst, og det medfører, at det i løbet af formiddagen bliver mere skyet over Jylland.

I første omgang er det især højtliggende skyer, som solen kan skinne igennem, men der er også mulighed for, at nogle af skyerne bliver mere tykke og sværere at skinne igennem.

Omvendt forbliver himlen relativt blå over den østlige del af landet i længere tid, og først ud på eftermiddagen begynder det for alvor at blive mere skyet.

Tirsdag ved middagstid vil solen fortsat kunne skinne mod øst. Jo længere mod vest man kommer, jo flere skyer vil der være - i modsætning til gårsdagens vejr.
Tirsdag ved middagstid vil solen fortsat kunne skinne mod øst. Jo længere mod vest man kommer, jo flere skyer vil der være - i modsætning til gårsdagens vejr. Foto: TV 2 VEJRET

Til gengæld kan bornholmerne se frem til en tirsdag, hvor skyerne først indtager himlen omkring solnedgang, og dermed redde sig en smuk tirsdag.

Mindre vind end mandag

Temperaturmæssigt kommer vi til at ligge tæt på mandagens niveau med omtrent fem grader midt på dagen. I modsætning til mandag bliver det dog væsentligt mindre blæsende, og derfor vil det føles mindre koldt at opholde sig ude.

Når varmfronten i nattens løb har passeret landet, kommer vi til at befinde os i en mildere luftmasse med temperaturer, der flere dage kan nå op omkring ti graders varme og gode chancer for sol.