Snevejr rammer dele af Danmark i dag

16x9
Der kan komme sne til den østlige del af Danmark - men nedbøren vil både kunne falde som regn, slud og tøsne. Arkivfoto. Foto: Ole Sørensen / Privatfoto

Over den østlige del af landet kan der komme et par centimeter sne i løbet af det kommende døgn.

Lørdagen er startet med lidt solskin over den centrale del af landet, mens den i resten af landet er kommet ganske gråt fra start. 

Inden dagen er omme, kan den dog også ende hvid flere steder. Et lavtryk over det nordlige Tyskland sender sine fronter mod nedbør mod nord - direkte mod Danmark.

Det mærker man allerede her til morgen, hvor bornholmerne er stået op til udbredt nedbør, der fortsat overvejende falder som regn og slud. Længere inde over øen - og især oppe i landskabet, som når 162 meter over havet - kan nedbøren allerede nu gå over i tøsne, som i dagens løb kan lægge sig på jorden.

Jo nærmere man kommer kysten, jo mere våd vil nedbøren være.

Forventede snemængder frem til lørdag aften klokken 23. Bemærk, at en del af nedbøren over Bornholm fortsat falder som regn og slud, og derfor er snemængderne over Bornholm, formentlig en smule overdrevne.
Forventede snemængder frem til lørdag aften klokken 23. Bemærk, at en del af nedbøren over Bornholm fortsat falder som regn og slud, og derfor er snemængderne over Bornholm, formentlig en smule overdrevne. Foto: TV 2 VEJRET

Nordsjælland kan få et par centimeter sne

I købet af lørdagen breder nedbørsområdet sig gradvist længere mod nordvest, og det medfører, at man over Nord- og Østsjælland samt i hovedstadsområdet også kan se frem til en eftermiddag med regn, slud og tøsne.

Her er der større sandsynlighed for at nedbøren hurtigt vil blive hvid, men usikkerheden er især stor, når det handler om, hvor meget sne der kan blive liggende på jorden.

Inde over det centrale Nordsjælland kan man få mellem to og fem centimeter sne, mens der nok ikke kommer meget over én centimeter eller to længst ude ved Øresundskysten og i København.

Ved Dueodde på Bornholm, falder nedbøren lørdag morgen fortsat mest som regn og slud. Enkelte snefnug kan anes på linsen. Som dagen går, bliver nedbøren mere og mere hvid.
Ved Dueodde på Bornholm, falder nedbøren lørdag morgen fortsat mest som regn og slud. Enkelte snefnug kan anes på linsen. Som dagen går, bliver nedbøren mere og mere hvid. Foto: Screendump / Webcam/TV 2 VEJRET

Man vil dog formentlig alligevel opleve lørdagsvejret som ganske vinterligt, i og med at nedbøren falder som tøsne, og derfor kan man mange steder se snefnuggene dale mod jorden.

Vest for Storebælt kan man derimod se frem mod en lørdag, der primært bliver overskyet, men til gengæld helt tør.