Vintervejret fortsætter - snevejr rammer dele af Danmark

I løbet af mandag kan dele af landet igen få snevejr.

Efter en weekend som i store dele af landet startede hvid, men endte våd, så er der mandag mulighed for sne flere steder i Danmark.

I Nordjylland har der dog været gang i snefaldet siden lørdag, og mandag morgen ligger der flere steder i højdedragene i Vendsyssel op mod 20 centimeter sne, mens temperaturen er lige under frysepunktet.

Samtidigt blæser vinden i den vestlige del af landet fra nord, hvormed kold luft blæser ned over Jylland, mens der over den østlige del af landet er sydvestlig vind - og dermed mildere vejr.

I dagens løb breder den kolde luft over Jylland sig gradvist mod øst, og det gør, at de højeste temperaturer over de østlige egne er at finde her til morgen - hvorefter temperaturerne langsomt vil falde dagen igennem.

Her kan der falde sne mandag klokken 12.
Her kan der falde sne mandag klokken 12. Foto: TV 2 VEJRET

Snebyger breder sig mod øst

Mandag morgen sner det let over store dele af det nordlige Jylland, og snevejret breder sig langsomt mod syd og øst.

Det betyder, at man også på Fyn og Sjælland i mandagens løb kan få let snefald - men der bliver ikke tale om store mængder - selvom overflader lokalt kan blive hvide af et tyndt lag sne.

Klokken 16 har snevejret bevæget sig længere mod øst.
Klokken 16 har snevejret bevæget sig længere mod øst. Foto: TV 2 VEJRET

Iskold nat i vente i Nordjylland

Mandag aften klarer det efterhånden op i den nordlige del af landet - og kombinationen af rolige vindforhold og tykt snedække er den perfekte opskrift på en iskold nat i Vendsyssel.

Snevejr over Hobro den 26. januar 2018. Mandag kan der igen falde sne flere steder i Danmark.
Snevejr over Hobro den 26. januar 2018. Mandag kan der igen falde sne flere steder i Danmark. Foto: Niels Marius Andersen / Privatfoto

Lokalt kan temperaturen falde til mere end ti graders frost natten til tirsdag, hvilket i så fald vil gøre det til vinterens hidtil koldeste.