Vejr

Kold nat på vej - kan blive -13 grader

Snedække i Sindal i Nordjylland den 26. januar. I nat kan blive vinterens koldeste nat.   Jane Meyer-Jensen / Seerbillede

Vi får årets hidtil koldeste vinternat og muligvis den koldeste nat i to år.

Nordjyderne kan se frem til en isnende kold nat, og ikke mindst de nordjyske morgentrafikanter får kulden at mærke, med en nattemperatur på minus ti grader eller lavere. Det gør natten til tirsdag til den koldeste denne vinter.

- Kombinationen af sne, opklaring og rolige vindforhold skaber perfekte forhold for nattekulden i Nordjylland, fortæller meteorolog ved TV 2 Vejret Sebastian Pelt.  

Fem dage siden sidste kulderekord

I løbet af den hidtil koldeste nat denne vinter kom termometerstregen ned på minus 8,4 grader. Det skete for fem dage siden den 23. januar.

- I nat får vi med meget stor sikkerhed vinterens koldeste nat, og der er mulighed for, at den bliver den koldeste nat i to år. Det kræver, at vi når helt ned på præcis 13 graders frost, hvilket ikke er helt usandsynligt, siger Sebastian Pelt.

Vindstille, men koooldt

Temperaturen falder hele natten igennem, og det bliver koldest lige ved solopgang i morgen. Dermed bliver det også en kold fornøjelse at komme på arbejde. Til gengæld bliver det vindstille, så dem, der går på arbejde, kommer kun til at føle de minus ti grader, der står på termometeret.

Forventede temperaturer tirsdag morgen klokken 6.30.

Når temperaturen kommer så langt ned, skal man være ekstra opmærksom, når man bevæger sig rundt udenfor, hvor der ikke er smidt grus.

- Effekten af saltning er forsvindende lille ved minus ti grader, forklarer Sebastian Pelt.

Han understreger, at kulden primært rammer Vendsyssel. Resten af landet får nul til fire graders frost.

- I det øvrige Danmark er forholdene ikke så optimale for kulden. Der er mindre sne og flere skyer til at holde på varmen, slutter han.