Vejr

Nu kan du følge sne og regn direkte - med radar i TV 2 Vejrets app

TV 2 Vejrets app har kan nu vise dig, hvor sneen eller regnen falder lige nu. Med radar for Danmark kan du selv kan følge udviklingen af vejret.

Radar kan andet og mere end blot at vise fly på en skærm. Radar kan nemlig også vise præcis, hvor der falder nedbør. Det er noget meteorologer benytter sig af hver eneste dag, og nu kan du også komme til at bruge det.

Hent TV 2 VEJRETs app

TV 2 VEJRETs app giver dig konstant et opdateret overblik. Du kan hente den her. Linket virker både til android og iPhone.

HENT APP'EN HER

Radar er ikke en prognose, men en helt reel og pålidelig måling af, hvor nedbøren befinder sig, forklarer meteorolog ved TV 2 Vejret Andreas Nyholm:

- Med radar kan du helt selv følge udviklingen af vejret. Radaren viser, hvor der falder nedbør falder, lige nu.

Vælg radar og kort

Du finder radaren ved at åbne app’en, vælge radar og kort. Så kan du se, om der er sne eller regn i nærheden og ikke mindst, om der er noget på vej. Med ’slideren’ i bunden kan du se, hvilken retningen nedbøren bevæger sige.

I kortet kan du zoome og navigere rundt som du vil.

- Radaren sender elektromagnetiske signaler op mod skyerne. Rammer signalet en regndråbe eller et snefnug, så reflekteres signalet til radaren, fortæller Andreas Nyholm.

Opdateres hvert 10. minut

Med flere radarstationer rundt omkring i Danmark bliver det dermed muligt at lokalisere og måle intensiteten af den aktuelle nedbør.

- På TV 2 Vejret arbejder vi på at tilføje nedbørstype på radarkortet, så du kan se om det er regn, slud eller sne der falder, siger Andreas Nyholm.

Radarnetværket drives af DMI, og radaren opdateres hvert tiende minut.