Vejr

Falck indkalder ekstra mandskab til weekend med sne

En travl vinterdag med sne giver Falck 40 procent flere udrykninger med vejhjælp.

Denne weekend kan vinteren for alvor melde sin ankomst. Vi taler om sne og blæst, og selvom der er en vis usikkerhed på prognosen, peger meget på, at det bliver regulær snestorm søndag. Og det kommer til at koste en større gruppe Falck-folk deres friweekend.

I realiteten er der tale om to selvstændige snevejr, der går ind over Danmark. Alle prognoser viser, at det første snevejr kommer, mens snestormen søndag muligvis kan ende som regn i stedet. Hvorom alting er, kan det udløse store problemer i trafikken, og det kan blive særlig slemt, når pendlerne begiver sig på arbejde mandag morgen.

Klar til snekaos

- Vi forventer øget aktivitet fra vores kunder søndag og mandag, hvor sneen virkelig ser ud til at ramme Danmark, udtaler driftsdirektør Gunnar Thykjær, Falck Assistance, og fortsætter:

- På en gennemsnitlig travl vinterdag ser vi typisk, at der vil være omkring 40 procent flere henvendelser på vejhjælp.

Derfor har Falck også allerede nu kaldt flere folk på arbejde.

- Vi har øget vores bemanding både søndag og mandag, så vi er klar til at rykke ud til alle, der har brug for hjælp.

Hold hovedet koldt, når det er glat

Gunnar Thykjær opfordrer bilisterne til at tænke sig godt om i vintervejret:

- Sørg for, at din bil er tanket op, og kom af sted i ordentlig tid. Stress og dårlige vejrforhold hører ikke sammen på vejen. Hold en fornuftig hastighed, og hold god afstand til forankørende.

Vinterdæk er en selvfølge i snevejr, og derudover anbefaler han, at man forbereder sig på, at uheldet under alle omstændigheder kan være ude. Det vil sige at være klar til et længere ophold i en kold bil.

- Når sandsynligheden for sne er stor, bør du gøre din bil klar. Tag eventuelt en termokande, ekstra tøj eller et tæppe med. Det er ikke rart at vente lang tid i kulden, hvis du er kørt fast.