Vejr

Voldsom kulde truer USA og Canada – Niagara Falls pakket ind i is

Niagaravandfaldene er delvist frosset til is, og der er meget mere kulde på vej til det nordlige amerika.

De majestætiske Niagaravandfald er et yndet udflugtsmål for turister i det nordlige USA, og i disse dage får turisterne en helt særlig oplevelse. En del af Niagara er frosset til is, og der er opstået store isstrukturer omkring faldene. Og det er kun begyndelsen.

- Et relativt kraftigt kuldefrembrud er på vej mod den sydlige del af Canada og store dele af USA. I det nordlige Canada har der i nat været ned til minus 48 grader, og det er noget af den kulde, der er på vej mod syd, fortæller meteorolog ved TV 2 Vejret Anders Brandt.

Minus 20 grader i storbyen

Kulden når i løbet af natten ned til den nordligste del af USA, og fredag kommer den frem til området omkring de store søer på grænsen til USA. Det kan få temperaturen i det nordligste USA ned under minus 30 grader, og i en storby som Chicago får de omkring 20 graders frost.

 - Kulden rammer især den nordøstlige del af USA, men i løbet af weekenden er det ikke utænkeligt, at man kan have nattefrost helt ned til Den Mexicanske Golf, forklarer Anders Brandt.

Meget koldt, lidt sne

Hvis der ses bort fra området omkring de store søer på grænsen til Canada, tyder alt dog på, at kulden vil komme uden de store mængder sne. Men ved søerne vil det relativt lune vand kunne udløse kraftige snebyger.

- Som om det ikke var nok, venter endnu et kuldefrembrud i næste uge, når der atter åbnes for iskold arktisk luft, som blæser fra Canada ned over USA, slutter Anders Brandt.

Niagara ligger på grænsen mellem USA og Canada og består af de tre vandfald American Falls, Brudeslørsfaldet og Hesteskosfaldet. Omkring 12 millioner turister besøger hvert år de populære vandfald.

De lokale turistmyndigheder forsøger at få det bedste ud af de frosne fald. Denne video fra Christine Hess viser et lysshow, der oplyser faldene og isen omkring dem. 

Det nordlige Amerika er ramt af hård frost. Video: TV 2 Danmark