Skifte i vejret giver risiko for glatte veje

16x9
Der er fugtigt efter flere dage med mildt vejr. Derfor er der ekstra risiko for glatte veje, nu hvor vejret er slået om. Foto: Gert Johansen / Seerbillede

Temperaturfald ovenpå mildt vejr kan give ekstra udfordringer med glatte veje.

I dag faldt temperaturen mange steder fire til fem grader på få timer, og det skaber problemer med glatte veje. Vejrskiftet kommer efter nogle dage med mildt vejr, som har efterladt godt med fugt, der kan fryse på asfalt og fortovsfliser.

- Vinden er drejet i nord, og det er betydeligt koldere luft, der blæser ned over os. Temperaturen ligger her eftermiddag og aften omkring frysepunktet, og når det klarer op i nat, falder temperaturen i stort set hele landet til frost, fortæller meteorolog ved TV 2 Vejret Sebastian Pelt.

De steder, hvor der er faldet sne, kan der naturligvis være sneglatte veje, men det vil være tydeligt for de fleste. Faren ligger der, hvor dagens nedbør er faldet som regn, eller sneen er smeltet igen.

- Veje og fortove er mange steder rigtig våde, og det fryser til is nu. Vejen kan umiddelbart se våd og mørk ud, men i virkeligheden ligger der et tyndt lag is, og det er ekstra farligt, lyder det fra Sebastian Pelt.

I de kommende dage vil problemet aftage, da luften, vi nu får ned fra nord, er knastør. Og selv om det er koldt, vil de tynde lag is, der ligger, fordampe.

- De næste par dage falder der ikke ny nedbør udover nogle meget lette snebyger, og så vil al fugten fordampe og efterlade vejene knastørre, siger Sebastian Pelt.

Han forklarer, at kulden ser ud til at fortsætte de næste par dage med dagtemperaturer lige over frysepunktet, men til gengæld ret udbredt nattefrost.

I næste uge er der mulighed for endnu mere vinterligt vejr. Det kan give regulær dagsfrost fra midten af ugen.