Vejr

Her kan der falde slud og sne i dag

Vi har udsigt til både regn, slud og sne over Danmark i dag, og det er de klassiske områder, som får sne og slud. Arkivfoto Henning Bagger / Scanpix Denmark

Varmere luft strømmer ind over Danmark, men kulden holder endnu stand til at begynde med mod nord og øst, og det påvirker nedbørsformen.

Efter en smuk og blæsende mandag med høj, blå himmel er vi stået op til en fugtigere og efterhånden mildere tirsdag med indslag af vintervejr hist og her.

Dagen vil være præget af mange skyer og perioder med nedbør. I den nordlige og østlige del af landet vil nedbøren kunne falde som slud og sne, så her skal man være opmærksom på, at vejene også kan være glatte.

Man vil især kunne møde våde snefnug i luften og pletvis glatte veje i Vendsyssel, Himmerland, Djursland samt Nordsjælland og det østlige Sjælland.

I Nordjylland, Østjylland og Nordsjælland vil temperaturen være omkring en enkelt grad først på dagen, og det er koldt nok til slud og sne. På Bornholm kan der også falde sne hen over eftermiddagen.

Her er det nemlig tilstrækkelig koldt til, at nedbøren vil kunne være vinterlig til morgen og formiddag, mens man hen over eftermiddagen og først på aftenen kan få sne på Bornholm.

Temperaturen vil typisk være på mellem en til tre grader på de kanter.

Selv små bakker gør en forskel

I de nævnte områder er det dog ikke alle, som vil kunne få sne.

Temperaturen er nemlig lige på grænsen mellem regn og sne, og ved kyster med pålandsvind, generelt nord- og nordvestvendte kyster, er det lidt for lunt til sne.

Til gengæld kan selv en lille bakke gøre en stor forskel, hvor det er en smule koldere. Derfor er det meget mere sandsynligt med sne på toppen af for eksempel Jyske Ås og Hammer Bakker i Vendsyssel og ved Høje Sandbjerg og Høsterkøb-området samt Gribskov i Nordsjælland.

I resten af landet får man for det meste regn i perioder, og i eftermiddag stiger temperaturen til syv til otte grader i den sydlige og vestlige del af Danmark.

Senere på ugen og især torsdag er der igen udsigt til sne i Danmark og generelt koldere vejr herefter.