Snebyger har ramt dele af Danmark

16x9
Snedække i Ulfborg i Vestjylland den 14. januar 2019. Foto: Per Rud Jensen / Privatfoto

Den nye uge er startet med sne flere steder.

Først på natten trak byger fra Kattegat nedover København og Nordsjælland. Det skete samtidig med, at vinden gik i nordvest og nord på bagsiden af gårsdagens koldfront.

TV 2 VEJRET's app

Husk, at du kan se aktuelt radarbillede i TV 2 VEJRET's vejrapp, som du kan hente til iOs, iPad og iPhone i App Store samt til Android Smartphone og tablet i Play Store.

Sammen med en høj intensitet i bygerne gjorde det, at temperaturen hurtigt faldt. Det gav mulighed for, at sneen kunne lægge sig som en tynd, hvid dyne.

I den relativt kraftige nordvestenvind bevægede snebygerne sig dog hurtigt nedover landet. Derfor har det ikke kunnet blive til mere end få centimeter sne.

Snefald i København tidligt mandag morgen den 14. januar 2019.
Snefald i København tidligt mandag morgen den 14. januar 2019. Foto: Sebastian Pelt / Privatfoto

Også snebyger til den sydvestlige del af Jylland

Det har ikke kun været i København og Nordsjælland at morgentrafikken er blevet generet af snebyger. Også den sydvestlige del af Jylland og op langs Vestkysten er snebyger trukket ind over land fra Nordsøen.

Enkelte af disse byger har været så kraftige, at de også blev ledsaget af enkelte tordenbrag.

Klart vejr i store dele af Jylland

I læ af de norske fjelde oplevede man i den centrale- og nordlige del af Jylland omvendt stort set klart vejr, hvilket gjorde at temperaturen faldt til omkring og lige under frysepunktet.

I løbet af dagen ventes snebygerne dog at aftage og give plads til en ganske pæn dag til langt de fleste, dog stadig med risiko for slud- og snebyger i den sydvestligste del af Jylland.