Vejr

Våd lørdag - her falder regnen

Lørdag bliver grå og våd - med op til ti millimeter regn. Arkivfoto. Niels Rydahl Jensen / Privatfoto

I løbet af lørdagsdøgnet kan der falde op til ti millimeter regn.

Hvis man har planer om udendørs sysler lørdag, er det en særdeles god idé at væbne sig med regntøj, gummistøvler og paraply. 

Et udbredt regnvejr har kurs mod Danmark, og allerede lørdag morgen er det så småt begyndt at regne over den vestlige del af Jylland. Regnvejret breder sig støt og roligt videre mod øst, således at hele landet i lørdagens løb får gråvejr med silende regn.

Sidst på eftermiddagen klarer det efterhånden op fra vest, men det er nok tvivlsomt, om der kan nå at komme solstrejf, inden solen går ned lidt over 16.

I den østlige del af landet er det dog helt sikkert, at eftermiddagen kommer til at stå i regnens tegn - her vil det først blive opholdsvejr i løbet af aftenen.

Forventede nedbørsmængder indtil lørdag aften klokken 23. Generelt vil der falde mellem fem og ti millimeter regn, men lokalt kan der falde helt op til 15 millimeter regn.

I løbet af hele lørdagsdøgnet kan der mange steder falde mellem fem og ti millimeter regn, og lokalt kan der endda falde endnu mere, inden regnvejret har sluppet landet.

Mere ustadigt vejr i sigte

Lørdagens udbredte regnvejr skyldes et lavtryksområde, som sender sine fronter ind over Danmark. 

For tiden ligger Danmark tæt på grænsen mellem vinterkulde mod nord, og mildere luftmasser mod syd. Netop på grænsen mellem varme og kulde, dannes der lavtryk som perler på en snor, som i en lind strøm bevæger sig ind mod Skandinavien fra vest og nordvest.

Lørdag eftermiddag vil regnvejret især befinde sig over den østlige del af landet - mens det sammenhængende regnvejr efterhånden har sluppet de vestlige egne.

Det giver både regnvejr og kraftige blæsevejr - og i kølvandet på lavtrykkene kan koldere luft i perioder slå ned over Danmark, så nedbøren kan gå over i sne.

Det kan ske på mandag, hvor det også bliver særdeles blæsende fra nordvest og nord.