Vejr

Banearbejdere standsede tog, greb skovle og reddede ged begravet i sne

Banearbejdere greb ind, da en ged blev fanget i en meterdyb snedynge langs togskinnerne.

To østrigske banearbejdere hyldes som helte på sociale medier, efter at der er blevet offentliggjort en video, hvor de graver en ged fri af sneen.

Banearbejderne kom kørende ad skinnerne med et sneplovstog for Österreichische Bundesbahnen, da de passerede geden med omkring 30 kilometer i timen på den lukkede strækning mellem Admont og Hieflau.

Geden havde stået på skinnerne og sprang ud i grøften, da toget kom. Da toget samtidig skubbede en stor mængde sne ud til siden, blev dyret begravet, så kun hornene stak op.

Begravet i sne

Da banearbejderne så, at de havde sat dyret i en hjælpeløs situation, standsede de straks toget, greb nogle skovle og fik geden fri, inden den omkom.

Østrig har været gennem flere dage været ramt af kraftigt snefald, og myndighederne har erklæret den højeste kategori lavinefare flere steder i landet. Der er dog fortsat mange danske skiturister i landet, og det vurderes også at være sikkert, så længe turisterne holder sig til kun at bruge de åbne pister.

- Man skal bare holde sig fra at køre off piste. Det er virkelig farligt lige nu. Og så selvfølgelige følge myndighedernes anvisninger, fortæller meteorolog ved TV 2 Vejret Jens Ringgård Christiansen fra Obertauern i et af de hårdest ramte områder.

Måtte reddes af myndighederne 

At sneen er en farlig legeplads, måtte en 39-årig dansk snowboarder også sande i går, da han sad fanget i en snefyldt klippeskakt i skisportsområdet Westendorf. Først efter otte timer, hvor han var i løbende telefonisk kontakt med myndighederne, lykkedes det et redningshold at komme frem og redde ham fri. Nedkølet, men ellers uskadt.

Den megen sne er udløst af vinde, der blæser fra Nordatlanten og ned mod nordsiden af Alperne. Når vinden presses op over bjergene, frigøres fugten, der falder som sne.

Der er ikke umiddelbart tegn på, at vejrsituationen vil ændre sig meget de næste par uger. Østrig og den nordlige del af alperne kan dermed se frem til mere sne.