Vejr

Voldsomt snevejr i Alperne – nogle steder er der faldet en meter

Flere skisportssteder i Østrig er helt eller delvist lukket efter det seneste døgns kraftige snevejr.

I store dele af Østrig og det sydlige Tyskland er man søndag morgen stået op til et kraftigt snevejr, der nu har varet i et døgn.

Flere tusinde skiturister er flere steder i Østrig sneet inde på skisportsstederne, og flere veje er lukket på grund af lavinefare.

Over en meter sne

Det kraftige snevejr har i det seneste døgn udbredt givet 40 til 75 centimeter sne på nordsiden af Alperne, og absolut mest er der faldet i Østrig, hvor man nogle steder i Tyrol har fået over en meter sne.

Ifølge den østrigske vejrtjeneste ZAMG er de største snemængder kommet omkring Innsbruck og i Zillertal, hvor der lokalt er faldet mellem 100 og 150 centimeter sne inden for de seneste 24 timer.

De største nedbørmængder, som er fanget af en vejrstation, er ved Patscherkofel tæt på Innsbruck, hvor man siden lørdag morgen har fået 91 millimeter nedbør.  

En millimeter nedbør svarer omtrent til en centimeter sne.

Heraf faldt de 59 millimeter alene fra midnat og frem til søndag morgen klokken ti.

Da snevejret var kraftigst gav det søndag morgen hele otte millimeter nedbør i timen - eller det der svarer til omkring otte centimeter sne.

Flere skisportssteder er lukket

Er man på skiferie i Østrig netop nu, bliver skiløbet begrænset af, at flere skisportssteder enten kun har få lifte og pister åbne, mens andre skiområder søndag er helt lukket for skiløb på grund af de enorme mængder sne og lavinefare.

Blandt andet er det af mange danskere kendte Zillertal Arena kun delvist åbent i de mest centrale områder af skisportsstedet, mens alle lifte og pister i de højere liggende områder er lukket.

Er du i Østrig - så send dine billeder af sneen til TV 2 VEJRET

Hintertuxgletscheren i bunden af Zillertal er helt lukket. Det samme gælder det højtliggende skisportssted Obergurgl-Hochgurgl, hvor kun slæbelifte helt nede i byen kører søndag formiddag. 

Også i Obertauern kører kun få lifte, og herfra har vi fået billedet nedenfor, hvor Morten Hesselvig kort og godt skriver: "Fanget i sneen i Obertauern".

Snevejret ventes at fortsætte en stor del af søndagen men aftager noget i styrke i løbet af dagen.

I de lavest liggende områder er sneen gået over i regn, men i højder fra 800 til 1000 meter vil nedbøren fortsat falde som sne. 

Der advares om risiko for laviner

De enorme mængder sne får fortsat de østrigske myndigheder til at advare om faren for laviner. Der er for regionerne Tyrol, Salzburg, Steiermark og Oberösterreich lavinevarsel fire på en skala fra et til fem.