- Det er ren grødis, og folk står i kø for at komme i

Vinterbaderne samledes for femte år i træk til festival i Vorupøre.

For rigtige vinterbadere har vandet omkring Danmark nærmest tropiske temperaturer for øjeblikket. Derfor har arrangørerne ved årets vinterbadefestival i Vorupør i år sat en container med isvand frem for at dæmme op for kommentarer om, at ”det er da ikke så koldt”, som nogle deltagere sagde sidste år.

- Sidste år var der nogle kække drenge, så vi har i år opsat et par store vildmarksbade, som der bliver skovlet frisk is i hele tiden. Det er ren grødis, og folk står i kø for at komme i. De er helt overstadige, sagde medarrangør Kim Poulsen.

Efter det kolde vand havde deltagerne mulighed for at hoppe i et varmt bassin stillet op til lejligheden.

Glade – dag de kom op

- Jeg må nok sige, at jeg var glad, da jeg kom op i det varme, meget glad, fortalte debutanten Knud Christensen på stranden efter sit kolde gys.

Han suppleredes af sin kammerat Svend Hagelskjær.

- På en eller anden måde er det dejligt. Når man kommer op igen, altså, sagde han.

Det er femte år i træk, at vinterbaderne samles til festival, hvor også en del lidt mere kuldskære tilskuere kommer for at nyde gyset per stedfortræder.

Arrangørerne anslår ud fra erfaringerne fra tidligere år, at forholdet mellem dem, der synes, det er sjovere at kigge på, og så de rigtigt modige er omkring ti til en. Og med 303 vinterbadere i år giver det omkring 3000 tilskuere.

Udover baderiet, der så at sige er festivalens hovednavn, var der også julehytter, to barer med varme drikke og levende musik som underholdning.

Festivalen tager udgangspunkt i Vorupørs havbad, der giver mulighed for at bade i læ for bølgerne og i øvrigt er det eneste af sin slags på Vestkysten.