Vejr

Snedække og frostvejr – her ligger julesneen

Snedækket landskab i Kongens Lyngby den 23. december 2018. Nordsjælland er ét af de områder i Danmark, som kan få lokal hvid jul.

Flere steder i landet ligger der fortsat sne, som kan sikre lokal hvid jul.

For nogle af dem, som synes, at sne og jul hører sammen, så har julevejret 2018 vist, at miraklernes tid ikke er ovre.

Flere steder i Danmark ligger der her til morgen – juleaftensdag – fortsat sne, som kan sikre den lokale hvide jul.

Det drejer sig om et bånd fra Vendsyssel mod sydøst over Nordsjælland og dele af Københavnsområdet samt Bornholm, som fik nysne lillejuleaftensdag.

Snedybderne varierer fra mellem en halv centimeter og op til cirka fem-seks centimeter sne, og derfor er den lokale hvide jul så godt som sikret for en del af danskerne.

Det er første gang siden 2012, at der overhovedet ligger sne nogle steder i landet juleaftensdag. I julen 2014 kom sneen få timer for sent, og vi skal otte år tilbage – til 2010 – for sidst at finde en landsdækkende hvid jul i Danmark.

Kold morgen og glatte veje

I takt med at en opklaring har bredt sig ned over landet fra nord i nattens løb, så har kombinationen af klart vejr og stedvis snedække, fået temperaturen til at falde til godt under frysepunktet i den nord- og østlige del af landet.

Her chancen for lokal hvid jul størst.

Koldest har det været i Sjælsmark i Nordsjælland, hvor temperaturen har været nede på -4,2 grader, men mange andre steder i landet har termometret vist mellem én og fire frostgrader.

Selvom frost og snevejr for mange kan virke eventyragtigt, så kan det have andre potentielt farlige konsekvenser. Således meldes der mange steder i landet om sne- og isglatte veje her til morgen – så kør ekstra forsigtigt, hvis du skal ud på vejene her til morgen eller formiddag.

Vi modtager meget gerne billeder af julesneen, som du kan sende, ved at følge linket i faktaboksen øverst på siden.