Julesneen falder - her er man stået op til snevejr

16x9
Sne i Hillerød den 22. december 2018. Foto: Betina Riisager / Seerfoto

Det kan være den sne, som giver os første lokalt hvide jul siden 2012.

Lørdag morgen er man flere steder i Nordjylland og i Nordsjælland stået op til hvide græsplæner, gader og fortove, efter nedbøren i løbet af natten og de tidlige morgentimer gik over i sne i takt med, at temperaturen faldt til omkring frysepunktet.

Ifølge de foreløbige første meldinger fra flere af TV 2 VEJRETs seere og brugere er det især i den indre del af Vendsyssel og den nordøstlige del af Sjælland, der er faldet sne.

I Vendsyssel lyder meldingerne lokalt på mellem to og fem centimeter nyfalden julesne.

Snevejret giver risiko for glatte veje i Nordjylland og Nordsjælland, hvor det ud over at have sneet også er frostvejr med temperaturer lige under frysepunktet.

Kan give første lokalt hvide jul i seks år

Nattens snevejr kan meget vel vise sig at være det, der kan give lokal hvid jul.

Med udsigt til fortsat koldt vejr i det kommende døgn i den nordlige og østlige del af landet kan sneen blive liggende frem til juleaftensdag ud på eftermiddagen, hvor den hvide jul 'afgøres'.

SEND DIT BILLEDE AF SNEEN TIL TV 2 VEJRET

Får vi lokal hvid jul, er det første gang siden 2012, der ligger sne i Danmark juleaften.

Seneste landsdækkende hvide jul havde vi i 2010, hvor sneen lå i rigelige mængder i hele landet.

Mere sne kan være på vej

Et nyt nedbørområde, som skal ind over Danmark i nat og først på lillejuleaftensdag, ser ud til lokalt at kunne give sne flere steder end i Nordjylland og i Nordsjælland.

Nedbørområdet vil også ramme dele af Syddanmark, hvor det meste af nedbøren dog ventes at falde som slud og regn, men på højdedrag i Østjylland, på Fyn og Sydsjælland kan man ikke udelukke en lille overraskelse i form af hvid jul.