Ustadigt vejr truer med slud, blæst og nattefrost

16x9
Regn, slud og blæst i den kommende uge (arkivfoto). Foto: Bax Lindhardt / Scanpix Denmark

Den nye uge starter med et blæsevejr og kan ende med koldere vejr og slud.

Den første uge i december bliver præget af ustadigt vejr, når flere lavtryk ventes at passere tæt på eller tværs gennem Danmark, og det tætteste, vi vejrmæssigt kommer på lidt julestemning, er lidt hvide fnug, som i ugens løb kan falde sammen med regndråberne.

Mandag passerer det første af en række lavtryk Danmark med regn og byger. I første omgang er det mild luft, der strømmer frem mod os, men i løbet af aftenen og natten til tirsdag bevæger en koldfront sig hen over landet.

Blæsende og solrig tirsdag

Koldfronten åbner for en kold nordvestenvind, som tirsdag vil blæse ned over landet med op til kulingstyrke. I Nordvestjylland kan vindstødene nå op nær stormstyrke.

Da vi kommer til at ligge i læ bag de norske fjelde, ventes tirsdagen at blive ugens mest solrige dag, men med det blæsende vejr og temperaturer omkring fem grader vil det føles, som var det et par graders frost.

Den kraftige nordvestenvind vil i de indre danske farvande give forhøjet vandstand med op til en meter over dagligt vande.

Fortsat ustadigt vejr med risiko for slud og nattefrost

Natten til onsdag ventes stedvis nattefrost og risiko for glatte veje, og stedvis kan der i aften- og nattetimerne komme byger, som kan være med slud.

Onsdag nærmer det næste lavtryk sig fra vest, og det giver sidst på dagen udbredt regn, som i løbet af aftenen og natten breder sig mod nord og øst. I Nordjylland kan det give slud eller måske tøsne ved temperaturer tæt på frysepunktet.

Torsdag kan landet være delt i to med relativt koldt vejr med blot tre til fire graders varme og østenvind i den nordlige del af landet, mens man i de sydligste egne kan få op til otte grader.

Vejret de kommende fem døgn
Vejret de kommende fem døgn Foto: TV 2 VEJRET / Grafik

Koldere vejr i løbet af weekenden

Frem mod weekenden fortsætter det ustadige vejr, men det bliver i første omgang mildt med blæsende vejr.

I løbet af weekenden ventes lidt koldere luft dog atter at slå ned over Danmark, når vinden drejer fra sydvest og om i nord.

Ifølge de seneste prognoser kan der søndag komme byger med slud ved temperaturer mellem tre og fem grader.