Stormen Diana har ramt Storbritannien

16x9
En kommunalarbejder forsøger sig med fejekosten, mens Diana er på vej i land i nordirske Carnlough. Foto: Paul Faith / Ritzau Scanpix

De britiske myndigheder er gået op på første varslingsniveau på grund af voldsom storm.

Det lavtryk, som strejfer det nordøstlige Danmark onsdag aften med vindstød op til stormstyrke, har haft langt flere kræfter hen over de britiske øer.

De britiske meteorologiske myndigheder Met Office har sat den vestlige del af landet i gult beredskab. Det oplyser Sky News.

Varslingen kommer, efter en tyk tåge har forårsaget store forsinkelser i fly- og togtrafikken, og veje er blevet lukket blandt andet som følge af væltede træer.

Stormen har vindstød på mere end 112 kilometer i timen, og der advares om risiko for flyvende, løse genstande og mulige strømsvigt.

Den gule varsling gælder for det meste af England og Wales indtil klokken 15 torsdag.

Diana forventes at give mellem 60 og 80 millimeter regn.

Gul varsling er det laveste af tre varslingsniveauer, hvor rød er højest. Gul betyder, at mange mennesker vil blive påvirket for eksempel af forsinkelser, hvor rød varsling er decideret farligt vejr, hvor man skal tage forholdsregler for at sikre sig.

- Stormen snitter også Danmark, men hos os bliver det blot et blæsevejr med kraftige vindstød, fortæller meteorolog ved TV 2 Vejret Thomas Mørk.

I Danmark har vi udsigt til hård vind til hård kuling ved kysterne med risiko for vindstød af stormstyrke langs den jyske Kattegatkyst fra Aarhus til Skagen samt Anholt og Læsø. Derfor har TV 2 Vejret også varslet vindstød af stormstyrke for det nordøstlige Jylland frem til torsdag morgen klokken 5.

- De kraftigste vinde løjer langsomt af hen over natten, men torsdag bliver fortsat en blæsende dag med en hel del regn, siger Thomas Mørk.