Vejr

Astrofotograf tog spektakulært billede, da han mødte TV 2 VEJRET

Det var skyet og diset, men pludselig klarede det op over Nordjylland, da prisvindende fotograf tog billeder af TV 2 VEJRETs vejrbil og mælkevejen.

Når mørket falder på, og vejret er klart, finder den 23-årige Ruslan Merzlyakov sit kamera frem og tager sin bil og kører fra Hjørring og ud til Vesterhavet.

Her pakker han i mørket sit fotoudstyr ud for at forevige det, mørket gemmer på. 

Torsdag aften tog Ruslan Merzlyakov trods skyet og diset vejr ud til Mårup syd for Lønstrup for at møde TV 2 VEJRET.

International anerkendt fotograf

Hans billeder har man også fået øje på internationalt, hvor Ruslan Merzlyakov i oktober fik tredjeprisen i den verdensomspændende fotokonkurrence Årets Astrofotograf i kategorien 'himmellandskaber.'

Her blev han kåret på Det Kongelige Observatorium i Greenwich i London for et billede taget ved Nykøbing Mors på en stille sommernat.

Ruslan Merzlyakovs billeder ses også ofte på spaceweather.com

Vil vise nattens kunst

I den mørke og disede novemberaften ved Mårup forklarer Ruslan Merzlyakov, der oprindeligt kommer fra Letland, hvad der får ham til at tage ud i mørket aften efter aften.

- Vi lever i en fantastisk verden i det fantastiske univers, hvor der er rigtig mange ukendte ting, og ved hjælp af mine billeder prøver jeg at vise folk både nattens kunst, men også den visdom der er gemt bag natten, forklarer han.

Nordlys og lysende natskyer

Selv om Ruslan Merzlyakov primært er fascineret af mælkevejen og bruger den som motiv, så er der himmelfænomener, som kan få ham til at trykke ekstra hårdt på kameraets udløser. 

- Det mest spektakulære fænomen, jeg nogensinde har set i Danmark, er nordlyset, som kun sjældent kan ses, og her i Danmark har vi om sommeren også det flotte fænomen lysende natskyer, fortæller Ruslan Merzlyakov til TV 2 VEJRET.

Vejrbilen og mælkevejen

På trods af skyet og diset vejr torsdag aften klarede det pludselig op, og stjernehimlen dukkede på imponerende vis op over Vesterhavet.

Ruslan Merzlyakov satte stativ og kamera i stilling og fangede hen over TV 2 VEJRETs vejrbil et imponerende billede af mælkevejen mod sydvest med udsigt til fyret på Rubjerg Knude.  

Se flere af Ruslan Merzlyakovs billeder på Instragram.