Se den her: Så flot var tågen

TV 2 Vejrets webcam fangede tågen, da den hyllede landet ind.

Det var et flot syn, da der her til morgen rullede en tæt tåge hen over store dele af Danmark. TV 2 Vejret har opsat webcams over hele landet, og et af de steder, tågens fremmarch hen over vidderne blev indfanget, var i Dueodde på Bornholms sydspids.

I videoen over denne artikel ses, hvordan tågen tog sig ud set fra cam56, som er opsat af TV 2 Bornholm.

- Med vores webcams kan vi indfange fænomener, som kan være svære at se med det blotte øje, siger meteorolog Peter Tanev fra TV 2 Vejret. 

Videoen viser en halv times tåge på et halvt minut. Det ses, hvordan tågen trækker sig ind langs jorden for at hæve sig op som almindelige skyer.

- Det er et skoleeksempel på lav efterårståge, fortæller Peter Tanev og fortsætter:  

- Varm luft kan indeholde mere vand end kold luft, og her i efteråret bliver nætterne koldere, og så kondenseres vanddampen til små dråber som tåge.

Der findes naturligvis også tåge om sommeren, men sommertåge er mere lokalt og kan opstå som "mosekonebryg" i lavtliggende områder. 

Morgenens tåge lå tæt over Fyn, Sjælland, Bornholm, Lolland, Falster og det østlige Jylland, og flere steder var sigtbarheden under 100 meter. Der er mulighed for tåge igen allerede i aften.