Vejr

Video: Her skyller kæmpe bølger ind over vejene nær Nice

Store bølger skyller ind over strandpromenaden i Cagnes-sur-mer, fem kilometer sydvest for Nice i det sydlige Frankrig den 29. oktober 2018. Screendump/Severe Weather Europe/Facebook

Den centrale del af Middelhavsområdet var tidligere på ugen hårdt ramt af voldsomt vejr - og det fik man også at mærke i Nice i Frankrig.

Usædvanligt ustadigt vejr har den seneste uges tid huseret over store dele af det centrale Middelhavsområde, hvor flere lavtryk har givet anledning til meget voldsomt vejr.

Det har man fået at mærke navnlig i Italien samt over det østlige Frankrig, hvor konsekvenserne har været meget voldsomme.

Blandt andet har der været adskillige tornadoer, skypumper og meget store mængder regn. Derudover har kraftige vinde med vindstød langt over grænsen til orkanstyrke væltet træer i store mængder.

De store mængder regn har desuden fremprovokoret jordskred, som har revet mange huse med sig. Lørdag meldes der i alt om 14 dræbte i forbindelse med det voldsomme vejr.

Høj vandstand og store bølger

De ekstreme vejrforhold har også påvirket havet, som langs mange kyststrækninger har anrettet temmelig stor skade.

De kraftige søndenvinde gav tidligere på ugen et voldsomt højvande i den nordlige del af Adriaterhavet - det såkaldte acqua alta - hvor Venedig oplevede den højeste vandstand siden 2008.

Artiklen fortsætter under videoen.

storm surge and high waves in Corsica island

Severe winds causing storm surge and high waves in Cagnes-sur-mer near Nice , south France on Oct 29th. Report: Cedric Maria

Posted by Severe Weather Europe on Friday, November 2, 2018

Også den østlige del af den franske middelhavskyst har mærket naturens kræfter. Langs havnepromenaden i den franske by Cagnes-sur-mer - en forstad til Nice - skyllede kæmpe bølger ind over kystvejen og overskyllede vejbanerne.

Som det fremgår i videoen nedenfor optaget mandag den 29. oktober, ses det, hvorledes vandet har skyllet sten, grus og sand langt op på vejen. Flere steder langs kysten meldes der desuden om relativt omfattende ødelæggelser på moler, veje og andre typer kystbeskyttelse.

De kommende dage vil et nyt lavtryksområde give mere ustadigt vejr, men formentlig med mindre vind og dermed mindre bølger.