Vejr

Dansker i Norditalien: - Så højt stod vandet

Kennet Nielsen peger på det våde puds på facaden. Så højt nåede vandet op omkring det norditalienske hus.  Kennet Nielsen / Seerbillede

Kennet Nielsen fra Brande er i Treviso, hvor mange huse har været oversvømmet i voldsomt uvejr.

Kraftigt uvejr har siden weekenden forårsaget voldsomme oversvømmelser i det nordlige Italien. Kennet Nielsen fra Brande i er Treviso nord for Venedig og har fotograferet nogle af de ramte områder.

- Når man sidder i Danmark, kan det være vanskeligt at forholde sig til udtryk som ti meter over normal vandstand. Så kommer man herned og hold da op. Når vandet står så højt i floden, giver det altså udfordringer, fortæller han til TV 2 Vejret.

Oversvømmede huse

Et af Kennet Nielsens billeder viser et hus, hvor det tydeligt ses, at vandet har stået helt op oppe over hele stueetagen. Et andet viser et hus, der ser ud som om, det stikker op af en sø.

- Det er helt uvirkeligt at se, at vandet kan gå så højt op. De stakkels familier, der har boet der, hvor der bare er mudder og vand helt op i førstesals højde, siger han.

Kennet Nielsens kæreste bor i området, og han flyver derfor derned hver 14. dag. Kæresten er frivillig i Røde Kors og var indkaldt på vagt lørdag til tirsdag som chauffør, da det stod klart, hvor meget vand der var på vej.

Tæt på at gå over diget

Han fortæller, at oversvømmelsen var tæt på at gå fra slem fra til værre. Der er et stort dige ved floden og så to mindre diger lidt længere oppe:

- Vandet gik en meter fra toppen af det store dige, så der skulle ikke have været ret meget mere vand, før det for alvor ville give problemer.

For Kennet Nielsen har det være en underlig oplevelse at komme fra relativt mildt vejr i Danmark og så ned til følgerne af de store oversvømmelser i Norditalien.

- I Danmark havde vi fint vej netop på grund af den her sciroccovind, der har blæst varme nordpå, og så giver det samtidig så store problemer hernede, slutter han.

I alt 11 mennesker har mistet livet i Italien siden weekenden i forbindelse med uvejret.