Vejr

Nyt stort skifte i vejret på vej - på tirsdag kan vi få 18 grader

Varm luft strømmer igen frem mod Danmark fra syd og kan især give den sydlige del af landet varmt vejr.

Selvom den første sne søndag faldt flere steder i landet, så kan man godt pakke det allertykkeste vintertøj væk for en stund.

Lunere luft er nemlig på vej mod Danmark og giver os på tirsdag usædvanligt lunt vejr for slutningen af oktober.

Et lavtryk vil i de kommende døgn bevæge sig fra syd op over Danmark med udbredt regn og efterfølges af den varme luft fra Sydeuropa, som i løbet af tirsdagen især kommer op over den sydlige del af landet.

Over 18 grader

Ifølge de seneste prognoser vil det i løbet af tirsdagen klare op fra syd, og hen over Sønderjylland, Sydfyn, Sydsjælland og Lolland-Falster kan solen måske endda kigge igennem, og med den ellers svage oktobersols hjælp kan temperaturen komme op på hele 18 grader.

Hvor det regner, kommer temperaturen ikke meget over 10 grader, mens man hvor det bliver tørvejr kan se frem til mere end 15 graders varme. 

Usædvanlig varme

Skulle temperaturen nå op over 18 grader, er det usædvanligt varmt for årstiden.

På tirsdag er det den 30. oktober - og den højeste temperatur målt i Danmark så sent på året er 19,1 grader i 2005, mens varmerekorden for november, der er sat blot tre dage senere den 2. november 1968 lyder på 18,5 grader.