Danskernes billeder - så smuk var løvfaldssommeren

16x9
Løvsommeren 2018 Foto: Peter Kristensen / TV 2

TV 2 Vejret har gennem hele løvfaldssommeren modtaget danskernes flotte efterårsbilleder.

Træernes blade farver horisonten gul, brun og rød, mens den lave sol sender lange stråler gennem kronerne. Løvfaldssommeren har været smuk. Og nu lakker den mod enden.

Heldigvis har mange danskere ikke bare været ude og nyde det gode vejr. Flere har også foreviget det og sendt det til TV 2 Vejret.

Onsdag kom termometret i Odense Lufthavn op på 20,3 grader, og dermed var den syvende løvfaldssommerdag i træk også en realitet, men det bliver også den sidste i denne omgang.

Koldt, men tørt

Nu venter et mere normalt efterårsvejr, og torsdagens temperaturer bliver på bare 10 til 14 grader. Til gengæld er det tør luft, der er på vej ned over os, så selvom det bliver koldere, bliver det ikke vådt.

Løvfaldssommeren i år er den seneste på året, siden de systematiske målinger blev indledt for 145 år siden. Til gengæld blev den lige præcis ikke den enestående længste. Den hidtidige løvfaldssommerrekord fra 2016 var også syv dage lang, og dermed er der nu to løvfaldssomre, der deler posten som længste.

Sene rekorder

Løvfaldsommeren 2018 bød dog på flere selvstændige rekorder. Som nævnt var det den seneste nogensinde, og så nåede temperaturen lørdag en ny rekord med 24,3 grader i sønderjyske Store Jyndevad. Den højeste temperatur målt så sent på året siden 1873.

En løvfaldssommer er defineret som tre sammenhængende dage efter jævndøgn, hvor temperaturen sniger sig op på mindst 20 grader.

Selvom der nu er mere normalt efterårsvejr på vej, er man fortsat velkommen til at finde flotte vejrmotiver i naturen og sende dem til TV 2 Vejret.