Vejr

Nyd ferien i Danmark – feriemålene i syd plages af regn og rusk

Efterårsferien byder på nærmest sydlandske temperaturer i Danmark, mens Sydeuropa er ramt af blæst og nedbør.

Mens efterårsferien i Danmark inviterer til shorts og bare arme, forholder det sig anderledes på mange af danskernes foretrukne feriemål. Flere steder i Sydeuropa bydes de danske feriegæster velkommen med regn og rusk frem for solskin og blå himmel. Blå himmel og høje temperaturer er der til gengæld rigeligt af herhjemme.

- Selvom de temperaturmæssigt nogle steder sydpå ligger på niveau eller slår os, vil vejret opleves meget bedre herhjemme med rolige vindforhold og smukt vejr, forklarer meteorolog ved TV 2 Vejret Jens Ringgård Christiansen.

Højtryk omkring Danmark

Det gode vejr i Danmark skyldes et langt område med højtryk, der løber op tæt omkring os.

- Det betyder, at det ustadige vejr befinder sig et andet sted, og det er omkring Middelhavet lige nu, siger Jens Ringgård Christiansen.

Selv de sikre feriemål er ramt

Det er særligt Spanien og Italien, der er hårdt ramt, men også en times flyvning længere sydpå får de danske solturister sig en skuffelse.

- De Kanariske Øer og Madeira er normalt der, man tager hen, hvis man vil være sikker på godt ferievejr. Der må vi bare sige lige nu, at det er man altså ikke, fortæller Jens Ringgård Christiansen.

Tropiske orkaner spøger

Det er de tidligere tropiske orkaner Michael og Leslie, der driller sydeuropæerne og de danske turister med ustabilt vejr. De er ikke længere orkaner nu, men blot lavtryk, der danner grobund for blæst og kraftige byger.

Da resterne af Leslie lørdag ramte Madeira, gik den i land som en kategori 1-orkan med vindstød på 22 meter i sekundet svarende til godt 79 kilometer i timen.

Den aftog dog hurtigt i styrke, men bragte dog fortsat store mængder nedbør videre med sig ind over Portugal og Spanien.

Mandag samler regnskyerne sig over Portugal, Spanien og Italien. 

Nedbøren fortsætter tirsdag. 

Selvom temperaturen flere steder ligger over den danske, vil vejret ikke opleves så behageligt som i Danmark.