USA's tredjemest intense orkan nogensinde - sådan så den ud fra rummet

Videooptagelser fra den internationale rumstation ISS viser det enorme omfang af orkanen Michael.

Den internationale rumstation ISS passerede den tropiske orkan Michael kort før, den i aftes gik i land i Florida.

Billederne fra rummet viser orkanens enorme omfang samt dens markerede øje. I selve øjet er der relativt stille og klart vejr, men orkanens kraftigste vinde ligger i øjets vægge. Folk, der befinder sig i øjet, kan se ud på væggene omkring dem, mens de venter på, at det ødelæggende uvejr bevæger sig hen over dem.  

Kraftigste i det nordvestlige Florida

Fra rummet forekom orkanen også fredelig, men det var langt fra tilfældet nede på jorden. Med middelvinde på 67 meter i sekundet, svarende til 241 kilometer i timen, er Michael den kraftigste orkan, der nogensinde har ramt det nordvestlige Florida. Enkelte vindstød kom op på 277 kilometer i timen.

Orkanen er den tredjemest intense målt på lufttryk - og den fjerde kraftigste på vindstyrke - der nogensinde har ramt det amerikanske fastland. Den var en kategori 4, men tæt på at udvikle sig til en kategori 5-orkan, hvilket er det højeste. 

Tropisk storm

Michael fortsætter nu kursen mod nordøst, men har mistet en stor del af pusten inde over land og er nu blot kategoriseret som en tropisk storm.

Ifølge det amerikanske National Hurricane Center har Michael kurs mod delstaterne South Carolina og North Carolina, inden den igen bevæger sig ud over Atlanterhavet.

Der advares mod, at stormen på dens vej ud over Atlanterhavet vil kunne skubbe store vandmasser ind i langs USA's østkyst, hvor det vil kunne ramme Virginia og Maryland.