Vejr

Lunt efterårsvejr nærmer sig Danmark til weekenden

Med temperaturer, som kan nå 18 graders varme, er der udsigt til lunt oktobervejr.

Der er formentlig mange danskere, der de sidste par dage er gået rundt og har småfrosset i en vejrtype med temperaturer på lidt over 12 grader om dagen og kraftig blæst.

Selvom den vejrtype, vi har haft et stykke tid, ingenlunde er usædvanlig på denne tid af året, får vi et midlertidigt pust af lunt efterårsvejr fra fredag til lørdag.

Den ustadige og kølige vejrtype med vind fra vestlige retninger bliver sat på foreløbigt standby, og til gengæld opbygges et højtryk syd for Danmark, som for en stund vil styre begivenhedernes gang.

Op til 18 graders varme

Højtrykkets placering i forhold til Danmark er medvirkende til, at vinden efterhånden vil blæse fra sydvest, så varmere luft fra sydlige himmelstrøg kan finde vej til Danmark.

Det får vi at mærke fra fredag, hvor temperaturerne i store dele af landet vil ligge mellem 15 og 17 graders varme. Desværre kommer varmen med den pris, at en del af landet får overskyet vejr med småregn af og til.

Jo længere mod nordvest i landet man befinder sig, jo flere skyer vil der være - mens der er solchancer længere sydøstpå i landet.

Lørdag kulminerer efterårsvarmen mod sydøst med temperaturer, der kan nå 18 graders varme. Samtidig er solchancerne relativt store over det sydlige Fyn, Lolland-Falster, Sydsjælland samt på Bornholm, hvor man for alvor kan nyde oktobervarmen. 

Helt anderledes bliver vejret dog over den nordvestlige del af Jylland, hvor fredagsfronten fortsat fører sig frem. Her vil temperaturerne blot befinde sig på 10 til 12 graders behersket varme, og igen vil det regne af og til.

Søndag slår den kølige luft atter ned over Danmark fra nordvest med temperaturer på cirka 13 graders varme, men til gengæld venter der os en klar luftmasse med blå himmel og en del solskin.