Vejr

De fleste får hæderlig vejr i dag, men Sydvestjylland får efterårsvejr

Selvom man de fleste steder får hæderligt vejr mandag, så er der særligt et sted i landet, som får relativt barskt efterårsvejr.

Vi har taget hul på den første dag i oktober - og visse steder i landet får man også gedigent efterårsvejr.

Kølig luft blæser ned over Danmark fra nordvest, og det giver mandag morgen temperaturer mellem tre og ti grader de fleste steder, og visse steder i Jylland er man også stået op til rim i græsset og is på bilruderne.

Den laveste officielle temperatur blev målt i Billund med 0,6 graders varme.

Barskt vejr mod sydvest

I størstedelen af landet kan man se frem mod en ganske hæderlig mandag med nogen sol og kun enkelte byger. Samtidigt bliver vindforholdene relativt rolige - og temperaturerne når i eftermiddagstimerne op på mellem 10 og 13 graders varme.

Helt anderledes vil vejret dog tage sig ud over den sydvestlige del af Jylland, hvor fugtig og ustabil luft fra Nordsøen blæser ind over området.

Mandagsvejret bliver meget ulige fordelt - over den sydvestlige del af Jylland kan man få op til 10 millimeter regn i form af relativt kraftige byger. Samtidigt vil der være vindstød som kan nå op i nærheden af stormstyrke.

Allerede fra morgenstunden har der været flere relativt kraftige byger - og de vil resten af dagen fortsætte med at drive ind over Sydvestjylland det meste af dagen.

Lokalt kan bygerne være med hagl - og et enkelt tordenskrald eller to. 

I forbindelse med bygerne vil temperaturen falde til syv-otte graders varme - og især i eftermiddagstimerne vil det blive ganske blæsende med kuling fra nordvest, og vindstød som lokalt kan nærme sig stormstyrke.