Vejr

Voldsomt vejr på vej - her truer vindstød af orkanstyrke

Kæmpe vejrskifte på fredag med vindstød af stærk storm - muligvis af orkanstyrke - i store dele af landet.

På fredag vil et stormlavtryk bevæge sig lige nord om Danmark og sende en markant koldfront gennem landet med meget lavere temperaturer til weekenden. Mange steder i landet vil man opleve vindstød af stormstyrke og i Nordvestjylland vil vindstødene være af stærk storm eller måske orkanstyrke.

Ovenpå nogle gode sommerlige dage står der sikkert mange havemøbler ude. De kan let få sig en flyvetur. Mere alvorligt kan trampoliner blæse væk og gøre skade, samt træer vælte. Det sidste kan være farligt for trafikken og selvfølgelig også føre til materiel skade på huse med mere.

Prognose af  vindstød fredag klokken9

Allerede fra fredag formiddag vil det være blæsende i hele landet og stormstød kan begynde at optræde ved Vestkysten fra Ringkøbing fjord og mod nord.

Prognose af vindstød fredag klokken 12

Ved middagstid vil man i store dele af Danmark kunne opleve vindstød af stormende kuling, og det meste af Vestkysten får stormstød.

Prognose for vindstød fredag klokken 15

Midt på eftermiddagen vil der optræde vindstød langs hele Vestkysten og i Kattegat. Nær Jammerbugten har prognosen vindstød af stærk storm. En anden prognose har endda orkanvindstød til Nordvestjylland. Præcis det samme sted som stormen Johanne havde sit kraftigste vindfelt den 10. august.

Prognose af vindstød fredag klokken 18

Fredag aften er vindfeltet rykket mod øst så alle Kattegatøerne, Nordvestsjælland og Nordsjælland kan forvente stormstød.

Prognose for vindstød fredag klokken 21

Midt på aftenen er det fortsat blæsende, men vinden er aftagende. Sen aften bevæger lavtrykket sig yderligere væk fra Danmark og vinden vil fortsat aftage. Alligevel er der fortsat en ret blæsende weekend i vente.