Vejr

Kvinde i campingvogn blæst ud over klippe i Irland

Irland ramt af kraftig storm, der kommer til Danmark torsdag i form af kraftig blæst.

En kvinde i 50'erne mistede onsdag livet, da hendes campingvogn blæste ned fra en klippe i den irske kystby Galway. Det oplyser Reuters.

Irland, Nordirland og dele af Skotland er ramt af stormen Ali, der forventes at ramme Danmark i form af kraftig blæst torsdag.

Trafik, træer og livsfare

Det britiske meteorologiske institut, Met Office, har advaret om, at stormen vil betyde trafikale forsinkelser, væltede træer, skader på bygninger og livsfarlige forhold ude ved kysten. Og advarslerne kom til at holde stik.

Ud over dødsfaldet ude ved kysten har stormen forårsaget strømafbrydelse i 140.000 hjem, og mere end 50 flyafgange er blevet aflyst. 

Irland er en af Europas ydre bastioner ud mod Atlanterhavet, og øen rammes hvert efterår af kraftige storme. Sidste år kostede den tropiske storm Ofelia tre mennesker livet, da den bragede ind over landet med op til ti meter høje bølger.

Stormen ender som blæst

Stormen er her sidst på eftermiddagen aftaget lidt i styrke, og når den kommer til Danmark torsdag vil den ramme som kraftig blæst.

- Det er den første efterårsstorm, som briterne har navngivet, og den er forløber for det blæsevejr, der rammer os i morgen, fortæller meteorolog ved TV 2 Vejret Anders Brandt.

På de britiske øer ramte stormen med vindstød af orkanstyrke. Ved Mace Head i Irland ramte den med 40 meter i sekundet svarende til 144 kilometer i timen, mens Cairnwell i det skotske højland blev ramt med 57 meter i sekundet svarende til 183 kilometer i timen.

- Ved de hastigheder er der tale om orkanstyrke. Det kræver blot, at vi kommer over 32,6 meter i sekundet, forklarer Anders Brandt.

Ali er det britiske navn for stormen. Hvis den havde nået Danmark med uformindsket styrke, ville den have fået et drengenavn, der begynder med K.