Vejr

I dag får vi årets sidste sommerdag

Sommervejr i dag og badevandet er også forholdsvist varmt.

Septembersolen vil skinne på alle i dag, og temperaturen når mellem 20 og 25 grader.

Selvom vi skriver 18. september i dag, og efterårsjævndøgn kun ligger fem dage fremme, har solen stadig magt nok til at få termometret op på sommer.

Kommer vi over 25,0 grader, bliver det nemlig en meteorologisk sommerdag - i øvrigt nummer 72 af slagsen i 2018.

Og det er der mulighed for flere steder i landet. Bedst chance er der i det sydøstlige Jylland, men også længere mod nord i Jylland og på Sjælland er der mulighed for over 25 grader.

Vejret i eftermiddag. Masser af eftermiddagssol  og temperaturer generelt mellem 22 og 25 grader.

Vinden kommer fra syd, og særligt i Vestjylland blæser det så meget, at sommerfornemmelsen er noget mindre end i de øvrige landsdele. Sent på eftermiddagen eller tidligt på aftenen bliver det mere skyet, og efter solnedgang bliver det overskyet i hele Jylland.

Sommervejr og endnu varmt badevand.

Skulle man få lyst til en dukkert, så er badevandet i øvrigt fortsat ret varmt. Generelt ligger vandtemperaturen mellem 15 og 17 grader, og ved Rønne på Bornholm måles 18,7 grader.

Årsagen til det varme vejr skyldes, at luften hentes fra syd, og at luften over Danmark i dag har oprindelse fra det sydlige Europa. Det er i øvrigt den tidligere tropiske storm Helene, som medvirker til det varme vejr i Danmark.

Varm luft sendes til Danmark fra syd. Den tidligere tropiske storm Helene virker som en varmepumpe for Danmark

De næste dage falder temperaturen en anelse, og dagen i dag kan blive årets sidste sommerdag.

Der er nemlig ikke tegn på nye sommerdage i prognoserne, men det kan ikke helt udelukkes. Den 1. oktober 2011 blev der i Store Jyndevad målt 26,9 grader, så selv i oktober kan der komme sommerdage.