Sjaskvådt - her er der faldet over 40 millimeter regn

16x9
Silende regnvejr søndag eftermiddag. Foto: Anja Knappe / Privatfoto

Mange steder i Danmark er der faldet mellem 20 og 35 millimeter regn i løbet af det foregående døgn.

Efter flere måneder med tørt og varmt vejr skal vi igen vænne os til den ustadige vejrtype med hyppigt regn- og blæsevejr.

Førstnævnte har vi haft fornøjelsen af det seneste døgn, hvor et lavtryk har passeret tværs gennem landet med masser af regn. Allerede søndag morgen begyndte det at regne i det vestlige Jylland, og mandag morgen regner det fortsat i store dele af landet.

Indtil mandag klokken 7.40 er der faldet mest regn i Vejle med hele 42,4 millimeter. Også i Billund er man godt med. Her er der løbet 38,4 millimeter vand gennem nedbørsmåleren.

Regnvejret begyndte over de østlige egne søndag eftermiddag, og her har man også fået regn, så hatten passer. Generelt er der faldet mellem 20 og 25 millimeter regn på Sjælland, mens 'topscoreren' er Sjælsmark i Nordsjælland med 28,0 millimeter.

Nedbørsmængder frem til mandag klokken 11.40
Nedbørsmængder frem til mandag klokken 11.40 Foto: Grafik / TV 2 VEJRET

Når nedbørsmålingen gøres op senere mandag, kan det vise sig, at der er steder, hvor der er faldet mere nedbør end de angivne mængder ovenfor.

Regnvejr på Amager mandag morgen den 13. august 2018.
Regnvejr på Amager mandag morgen den 13. august 2018. Foto: Jytte Rasmussen / Privatfoto

Det er kun i det nordligste Jylland, at man er gået fri af regnen - i Skagen er der ikke faldet én dråbe det foregående døgn.

Mere regn på vej

Som mandagen skrider frem, bliver det efterhånden opholdsvejr i store dele af landet, og i de sydlige egne kan man endda få perioder med lidt solskin. Men allerede i løbet af aftenen breder der sig byger op over landet fra sydvest, som i aftenen og nattens løb kan give 10 til 15 millimeter regn flere steder.

Selv med det drivvåde vejr, så mangler der på landsplan i omegnen af 90 millimeter regn, førend vi er tilbage på normalnedbøren for perioden maj til midten af august.