Folk måtte løbe - voldsom mudderflod gik over sine bredder i Schweiz

I tirsdags blev en landsby i Schweiz offer for en mudderflods nådesløse rasen.

I den ellers fredelige by Chamoson i det sydvestlige Schweiz blev landsbyidyllen i tirsdags med ét sat på en midlertidig pause, da en nærliggende flod på kort tid blev fyldt med vand og mudder og med fuld kraft hamrede mod en vejbro.

Kraftige byger i de nærliggende bjergområder havde tilført så meget vand til floderne i området, at de på kort tid blev fyldt med vand.

Derudover blev vandet kanaliseret ned gennem det snævre flodleje, som slet ikke kunne rumme de store mængder vand. 

Men ikke nok med at vandet med stor hast strømmede ned gennem floden, så udviklede floden sig til en veritabel mudderflod.

Extremely dangerous flash floods in Chamoson, Switzerland

Extremely dangerous flash floods / debris flow in Chamoson, Switzerland yesterday, Aug 7th - video by Delphine Thurre

Posted by Severe Weather Europe on Wednesday, August 8, 2018

Indtørret jord og mudder, som i sommerhalvåret havde samlet sig langs flodens bredder, blev på kort tid slynget ned i floden af vandmasserne, og blandede sig derfor med den rivende strøm.

Folk måtte løbe væk

De store stykker mudder, som med særdeles stor kraft blev kastet mod broen, tiltrak sig i første omgang stor opmærksomhed fra ovenstående fotograf, samt for forbipasserende bilister.

Det var i landsbyen, Chamoson, i det sydvestlige Schweiz, at en mudderflod i tirsdags skabte stor ravage.
Det var i landsbyen, Chamoson, i det sydvestlige Schweiz, at en mudderflod i tirsdags skabte stor ravage. Foto: Grafik / TV 2

Men folk måtte hurtigt sande, at naturens kræfter ikke var til at spøge med, da muddersprøjtene antog en faretruende højde. For hver gang en ny portion muddervand blev kastet mod broen, rejste et muddersprøjt sig højere og højere, for derefter at falde mod vejen med stor kraft.

Der er heldigvis ingen meldinger om tilskadekomne, men mudderflodens rasen gav en del materielle ødelæggelser længere nede af floden, hvor den gik over sine bredder.