Perfekte Steder

Sommervarmen gav problemer for tv-serie - kamera måtte en tur i køleskabet

Selv om det har været flot sommervejr, så har det givet udfordringer for optagelserne til tv-serien 'Perfekte Steder'.

Optagelserne til tredje sæson af ZULU-serien 'Perfekte Steder' foregår i disse uger. Og i en serie, hvor tre fjerdedele af scenerne optages udendørs, spiller vejret i den grad en rolle.

Holdet bag 'Perfekte Steder' er efterhånden vant til usædvanligt vejr. Første sæson blev optaget henover sommeren sidste år, som var særdeles kold og våd med kun 13 sommerdage og i øvrigt den mest solfattige i 17 år. Anden sæson optog holdet i februar og marts, som blandt andet bød på kuldebølge med de koldeste dage for årstiden i 31 år.

Denne gang er tredje sæson skudt i gang i en historisk varm og tør periode, og selvom det umiddelbart er godt optagevejr, så giver det også udfordringer.

- Vores kamera blev så varmt på et tidspunkt, at vi blev nødt til at sende det en tur i køleskabet for at kunne komme videre med optagelserne, fortæller episodeinstruktør Barbara Topsøe-Rothenborg.

Skuespiller har droppet vejrudsigter

Selvom hovedrolleindehaver Gustav Dyekjær Giese indrømmer, at sommervarmen kan være hård, så foretrækker han dog høje temperaturer frem for den kolde sommer sidste år.

- I første sæson måtte vi jo lege, at det var dejligt sommervejr, men i virkeligheden klaprede vi tænder mellem scenerne og blev pakket ind i store jakker.

Optagelserne til tredje sæson af ZULU-serien er kun halvvejs, men selvom der er mange udendørs optagedage tilbage, bekymrer Gustav Dyekjær Giese sig ikke længere om vejrudsigten.

- Jeg er holdt op med at tjekke den. Det er jo så godt vejr hele tiden.

I videoen øverst kan du komme en tur med om bag optagelserne til 'Perfekte Steder' og høre Barbara Topsøe-Rothenborg og Gustav Dyekjær Giese fortælle mere om vejrets indflydelse på tv-serien.

Første og anden sæson af 'Perfekte Steder' kan ses på TV 2 PLAY. Tredje sæson ventes at komme i begyndelsen af 2019.