Vejr

Sommeren vender stærkt tilbage med masser af sol og over 25 grader

Højtryk med svage vinde og solrigt vejr sender temperaturen op på sommerniveau igen.

Mange føler nok, at sommeren allerede er gået på hæld efter, at majs usædvanligt varme og solrige vejr er blevet erstattet af køligt, blæsende og ustadigt vejr her midt i juni.

Sommeren er imidlertid først lige begyndt, og efter sankthans ser det varme sommervejr ud til at gøre et stærkt comeback, når et højtryk igen sikrer os blå himmel og holder alle lavtryk på god afstand af Danmark.

Med udsigt til over 25 grader, masser af sol og ret svage vinde, skal de det skal nok komme til at summe af sol og sommer over hele det ganske land.

Temperaturen og mængden af sol stiger jævnt de kommende dage samtidig med, at vinden er aftagende. Sommeren er på vej tilbage.

Sankthans markerer overgangen til varmt sommervejr

I vejret er der ingen sammenhæng mellem faste datoer og særlige omslag i vejret.

Alligvel har man på fornemmelsen, at vejret ofte slår om efter sankthans, og i år er ingen undtagelse.

Så efter endnu en noget blæsende sankthansaften med enkelte byger hist og her, har vi allerede på søndag udsigt til over 20 grader mange steder.

Svage vind og solrigt vejr kan sende temperaturen op på 28 grader

Mandag er dagen, hvor sommeren ser ud til at indfinde sig i Danmark igen med solrigt vejr og op til 25 grader i Nord- og Østjylland.

Tirsdag har vi mulighed for over 25 grader i hele det nordlige og østlige Jylland, på Fyn, Sjælland, Lolland og muligvis også Falster i en svag vestenvind. Vi kan nå 27 grader lokalt.

En kombination af masser af sol og svage vinde kan give udbredt sommervarme over Danmark på onsdag. Prognoserne har lokalt op til 28 grader.

Vinden drejer mere mod nord onsdag, solen får lidt mere magt, og så kan vi få det en tand varmere med op til 28 grader.

Og det ser ud til, at der bliver rig mulighed for at udnytte sommervejret. Det varme og solrige vejr ser nemlig ud til at fortsætte resten af næste uge.

Vi kunne meget vel være på vej ind i en stabil, varm og tør periode igen.