Sådan bliver dit sankthansvejr

16x9
Vejret bliver tørt og køligt langt de fleste steder sankthansaften. Foto: Keld Navntoft / Scanpix

Kølig luft strømmer ned over Danmark fra nordvest sankthansaften.

Om man får lov til at høre sankthansbålenes knitren i sommeraftenens skumringslys, eller om man må nøjes med en båltale eller noget helt tredje, afhænger af, hvor i landet man er. Der er nemlig stadig afbrændingsforbud i mange af landets kommuner.

Til gengæld er det ret sikkert, at der ikke bliver brug for regnfrakken.

Skydækket, temperaturen og vinden vil dog variere meget hen over landet. Vi har taget et kig på, hvordan forholdene vil være mellem klokken 21 og 22, når bålene typisk tændes.

Der bliver brug for både varme jakker og solbriller

Vejret er præget af, at vi ligger midt mellem et højtryk over de britiske øer og et lavtryk over Finland, og pudsigt nok bliver vejret pænest for dem, som er tættest på lavtrykket mod nordøst.

I Vestjylland bliver det generelt blæsende fra nordvest som i dag, og især over det sydvestlige og sydlige Jylland bliver det desuden et ret skyet vejr med en enkelt byge eller to.

Vejret vil variere fra mest skyet mod sydvest til ret solrigt mod nord og øst, og så bliver det blæsende mod nordvest. Alle steder dog relativt køligt.
Vejret vil variere fra mest skyet mod sydvest til ret solrigt mod nord og øst, og så bliver det blæsende mod nordvest. Alle steder dog relativt køligt. Foto: TV 2 VEJRET

I Nordjylland og på Sjælland og Bornholm er der til gengæld udsigt til nogen eller megen sol med svagere vinde, mens man midt i landet får en halvskyet, halvkølig og halvblæsende omgang midsommervejr.

Temperaturen vil ligge på 13-14 grader i det meste af Midt-, Vest-, Syd- og Sønderjylland, mens man får 15-17 grader i Nordjylland, på Sjælland og på Bornholm.

Ved Vestkysten vil vinden være frisk til hård, mens man finder de svageste vinde ved østvendte kyster.

Langs Øresund vil man sandsynligvis få noget af det mest solrige, vindsvage og lune vejr, man kan finde i Danmark lørdag aften.

Efter sankthans bliver vejret ret hurtigt varmt og solrigt igen, når sommeren ser ud til at vende tilbage til Danmark.