Vejr

Sommervejret fortsætter - her bliver det varmest 2. pinsedag

Majvejret er fortsat i et gevaldigt sommerhumør, og det får vi igen at mærke 2. pinsedag.

Det strålende og sommervarme majvejr fortsætter ufortrødent 2. pinsedag - og allerede fra morgenstunden har mange danskere sikkert oplevet, at solen har skinnet ind på gardinerne i soveværelset.

Der er nemlig ingen skyer til at forhindre solstrålerne i at nå ned til jorden, og derfor stiger temperaturerne også hurtigt i løbet af morgen- og formiddagstimerne.

I dagens løb vil temperaturerne kunne nå op på mellem 17 og 23 grader, hvor det bliver varmest, og det er fortsat én til seks grader varmere, end hvad vi normalt kan forvente i sidste halvdel af maj.

De højeste temperaturer vil man opleve i den vestlige del af Jylland, samt over den nordvestlige del af Sjælland. Som så ofte før, vil det være et par grader køligere ved de østvendte kyster.

Perioder med slørskyer

Som mandagen skrider frem, kan der dog i perioder komme flere højtliggende isskyer - såkaldte 'cirrusskyer' - ind over Danmark. 

Det vil give mere sløret solskin, med mulighed for at opleve optiske himmelfænomener som eksempelvis haloer, der er en 'ring' omkring solen.

Den mælkehvide himmel vil dog de fleste steder ikke give anledning til markant lavere temperaturer, end hvis der havde været fuldstændig skyfrit.

Som i den foregående tid, er det et højtryksområde over det sydlige Skandinavien og Østersøen, som sikrer os det særdeles sommerlige majvejr.

Fornemt løbevejr til Royal Run

Dermed er der også lagt op til særdeles godt løbevejr for de 70.000 løbere til dagens Royal Run arrangement - uanset hvor i landet man vælger at løbe. De fleste steder vil temperaturerne ligge på mellem 15 og 20 grader, og vinden bliver blot svag til jævn fra østlige retninger.