Vejr

Copenhagen Marathon kan blive en varm fornøjelse - prognose har op til 25 grader

Løberne skal i høj grad have fokus på at få væske nok før og under løbet.

Det kan blive en særdeles varm fornøjelse for løberne til Copenhagen Marathon 2018, som afholdes i Københavns gader søndag.

Især på den sidste del af ruten kan det blive hedt for løberne, når solen bager over hovedstaden.

Prognoserne for temperaturen søndag eftermiddag er nemlig blevet ganske varme. 22-23 grader er meget sandsynligt, og der helt op til 24-25 grader i enkelte prognoser i det indre af København.

Prognose for temperaturen over Danmark søndag klokken 14. Over København har denne automatiske beregning 25 grader.

Varm luft siver hen over København fra Sydsverige

Søndagen kan begynde lettere skyet, men solen får hurtigt magt og sender derved temperaturen op mod sommerlige niveauer.

Når starten går på Islands Brygge klokken 9.30, vil det være i 15-17 grader.

Allerede inden middag vil temperaturen dog have passeret 20 grader, og når mange af løberne kommer i mål mellem klokken 13 og 14, kan temperaturen ligge på omkring 24 grader.

Vinden vil sandsynligvis være ret svag og blæse fra østlige retninger med en styrke på to til fem meter per sekund, hvilket betegnes som en svag til let vind. Dermed er der ikke megen afkøling at hente i selve vinden. En vind, som i øvrigt allerede er forvarmet over Sydsverige, inden den rammer København.

Tørt vejr med relativt høje temperaturer og masser af sol kræver, at man som løber i høj grad er opmærksom på at få væske nok - både før og under løbet.

Som tilskuer kræver det nok blot solcreme i ansigtet og en kølig forfriskning.