Vejr

Vi står op til kold morgen med frostvejr og rim i græsset

Især i Jylland har man også tåge på en kold majmorgen.

Flere steder i landet er man fredag morgen stået op til is på bilruderne og rim i græsset efter en kold nat, hvor temperaturen nåede ned under frysepunktet.

Det var kombinationen  f oprindelig tør polarluft, rolige vindforhold og klart vejr, som fik temperaturen ned under 0 grader.

Koldest i den sydlige del af Jylland

Koldest har det været i den sydlige del af Jylland, hvor termometret i Billund har vist -1,3 grader, mens man i Skrydstrup ved Vojens har haft -0,7 grader.

Også i Nordsjælland havde man nattefrost. I Sjælsmark blev der målt -0,6 grader.

Disse steder er det temperaturen målt i to meters højde, og man kan mange steder have haft det endnu koldere i græshøjde - eller på sin bilrude.

I store dele af Midt- og Vestjylland, på Fyn og store dele af Sjælland har temperaturen ligget lige over frysepunktet, så her er man også mange steder stået op til rim i græsset. 

Tåge over store dele af Jylland

Den kolde morgen har også budt på tåge, som især har ligget over Jylland, hvor man har haft sigtbarhed ned til nogle hundrede meter.

I lufthavnene i både Billund og Skrydstrup blev der frem til klokken seks endda meldt om rimtåge.   

100 år siden maj har været frostfri

At vi har haft en kold nat og morgen med frostvejr her i starten af maj er helt normalt vejr på denne årstid.

Sidste år nåede temperaturen så sent som den 9. maj ned på -3,3 grader, og vi skal mere end 100 år tilbage i tiden for at finde den seneste frostfrie maj måned.

Kun to gange siden 1873 har maj været uden frost. Det var i 1889 og senest i 1895.

Maj måneds kulderekord lyder på -8,0 sat i Glusted Plantage i Midtjylland. Et sted, der ligger få kilometer fra den vejrstation, der i dag måler temperaturen det normalt kolde sted, Isenvad.