Vejr

Enorme forskelle over Danmark i dag - her kan du få det 15 grader varmere på 20 km

Prognose for temperatur torsdag klokken 16. I Nordjylland vil der være ekstrem stor temperaturforskel.  TV 2 VEJRET / Grafik

Nogle steder i landet skal man have vindjakken med sig, mens man andre steder kan gå i shorts og t-shirt.

Bor du helt ude ved en af de mange danske kyster, så kan du ved at køre blot få kilometer istedet for køligt forårsvejr få helt sommerligt vejr med over 20 graders varme.

Den sommerlige varme, der strømmer op over Danmark, bliver langs de danske kyster kølet ned af det endnu kolde havvand, som blot har en temperatur omkring fem-seks grader.

Med sydlige og østlige vinde vil det især være syd- og østvendte kyster, der bliver udsat for det køligere forårsvejr, hvor temperaturen ikke når meget over fem-ti grader - og nogle steder kan der endda opstå havgus.

Men der er hjælp at hente. 

Inde over land vil solen varme luften op, og man skal derfor ikke langt væk for at finde sommerlig varme. 

Fra fem grader til 20 grader på 20 kilometer - i Nordjylland

Et af de steder, hvor man kan opleve den største temperaturstigning over kortest afstand, er i Vendsyssel. Her vil det langs kysterne være blot fem-seks grader, mens man ikke skal langt ind i landet, før man har sommerlige 20 grader.

I Skagen ventes der i dag kun fem graders varme, men blot 20 kilometer mod syd vil det være 15 grader varmere, og man vil kunne se termometret vise hele 20 grader.

Det samme vil være tilfældet i den østlige del af Vendsyssel, hvor man blot skal 20 kilometer ind i landet for at få del i den sommerlige varme 

Prognose for klokken 16: Store temperaturforskelle i Østjylland

Også i Østjylland vil man ved at køre blot 15 kilometer mod vest få sommerligt vejr med over 20 grader.  

Måske stivner smilet i smilets by med de blot otte-ni grader, som Aarhusbugten er skyld i. Blot ved at komme vest for Brabrand kan termometret nå 20 grader.

Prognose for klokken 16: Store temperaturforskelle i det nordlige og østlige Sjælland.

I Nordsjælland vil man med fordel tage et par kilometer væk fra Øresund få at få sommerlig varme.

Den mest udtalte forskel vil man opleve, hvis man tager turen fra Dragør, hvor der ikke ventes mere end syv-otte graders varme, til det indre København, hvor man på Frederiksberg og Nørrebro vil have det helt sommerligt.

Der er stor chance for, at man i den indre del af byen kan få over 20 grader. Langs Københavns Havn - i for eksempel Nyhavn - vil det være mærkbart koldere  

Prognose for klokken 16: Sommervarme i det sydvestlige Sønderjylland.

Skal man have rigtig sommervarme, er der torsdag ingen vej uden om Sønderjylland, hvor der fra grænsen og op mod Ribe er mulighed for temperaturer over 25 grader.

Kommer sommerdagen bliver det den tidligste siden 1964.