Vejr

Nu eksploderer antallet af birkepollen

Mens mange glæder sig til sol og varme de kommende par dage, er der rigtigt dårligt nyt for landets birkepollenallergikere.

Kløende øjne, en næse, der løber, og talrige nys er noget af det, som landets mange birkepollenallergikere kommer til at døje med i de kommende dage, mens mange andre vil nyde solen og den usædvanlige forårsvarme over Danmark.

Tørt, solrigt og varmt vejr er nemlig noget af det, som får antallet af birkepollen til at eksplodere, og onsdag blev sæsonen nærmest skudt i gang med et brag.

Mange birkepollen mod både øst og vest

I København og Viborg, hvor man hver dag måler antallet af pollen, blev der onsdag registreret henholdsvis 138 og 162 birkepollen per kubikmeter luft.

Man taler om mange birkepollen, når tallet er over 100. 

Hårde uger i vente for allergikere

Slutningen af april og begyndelsen af maj er højsæson for birkepollen, og derfor venter der landets allergikere nogle hårde uger, hvor man bør forberede sig en hel del gener.

Det tørre, varme og solrige vejr vil utvivlsomt øge spredningen af danske pollen, men også pollen fra tyske og polske birketræer kan med syd- og sydøstenvinden nå frem til Danmark i de kommende dage.

Efter birk kommer græs

Sæsonen for birkepollen er ofte ret kort, men ganske intens.

Efter birkepollen følger typisk græspollen over en langstrakt periode fra midt i maj og helt frem til begyndelsen af august.