Forårsvarme på vej op over Danmark - her får vi 20 grader i dag

Varmest bliver det i Østjylland, på Fyn og i København.

Mens man nogle steder er stået op til en klar og blå himmel onsdag morgen, hænger lave skyer og generer solen i navnlig den nordlige og vestlige del af landet.

Hos langt de fleste venter der dog en smuk og varm forårsdag, når solen i løbet af formiddagen har fået gjort kål på de lave skyer.

Op omkring 20 grader i eftermiddag

Temperaturerne når i eftermiddag op mellem 15 og 20 grader mange steder, men især ved kysterne i Nord- og Vestjylland er der risiko for havgus, ligesom vestenvinden vil holde temperaturerne nede på et langt mere behersket niveau ved de vestvendte kyster.

Varmest ser det ud til at blive i de områder, hvor solen har skinnet i længst tid, og hvor luften har passeret længst hen over den solopvarmede landjord.

Med en let til jævn vestlig vind vil det især være Østjylland, Fyn og Østsjælland, og København kunne meget vel blive et af landets varmeste steder i dag.

Her kan temperaturen måske nå over 20 grader.

Kulminerer torsdag med op til 25 grader

Det varme forårsvejr kulminerer over Danmark torsdag, hvor man i Sønderjylland lokalt kan komme helt op omkring 25 grader.

Det er helt usædvanligt varmt for midten af april, og kommer temperaturen over 25 grader, får vi den tidligste sommerdag i 54 år.

En sommerdag er defineret som en dag, hvor temperaturen et eller flere steder i landet kommer over 25 grader.